Aproape o sută de ȘOFERI au rămas fără permise săptămâna trecută

Aproape o sută de ȘOFERI au rămas fără permise săptămâna trecută
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

92 de şoferi gălăţeni sunt, de săptămâna trecută, pietoni după ce au fost surprinşi în trafic încălcând diverse reguli de circulaţie. Majoritatea au intrat în categoria contravenienţilor, dar au fost şi câţiva care au depăşit barierele unei simple amenzi şi au intrat în categoria subiecţilor unor dosare penale.

Cei mai mulţi conducători auto din cele 793 de persoane amendate la regimul rutier au fost sancţionaţi pentru faptul că nu purtau centuri de siguranţă, 107 intrând în această categorie. Pentru lipsa documentelor au fost amendaţi 47, în timp ce neacordarea de prioritate a atras amenzi în 18 cazuri. 13 vitezomani au picat testul cu radarul, în timp ce 21 de şoferi au fost surprinşi în timp ce făceau depăşiri neregulamentare.

Nici pietonii nu au scăpat prea uşor, 103 fiind sancţionaţi pentru traversare prin alte locuri decât cele permise. Valoarea totală a amenzilor depăşeşte suma de 170.000 de lei, 52 de şoferi primind ca sancţiune complementară reţinerea certificatului de înmatriculare.

Pentru şase persoane depistate la volan, întâlnirea cu poliţiştii a avut consecinţe penale. În două cazuri a fost vorba de conducere fără permis, în timp ce în patru situaţii şoferii conduceau sub influenţa alcoolului. Unul dintre cele mai grave cazuri a fost înregistrat la Suhurlui, unde un şofer de 36 de ani avea o alcoolemie în aerul expirat de 0,95 la mie.

Citit 1415 ori Ultima modificare Luni, 14 Noiembrie 2016 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.