BASARABIA e în doliu | La Galaţi, PROTEST împotriva lui Igor Dodon
Foto: Foto Valeria Tataru

BASARABIA e în doliu | La Galaţi, PROTEST împotriva lui Igor Dodon
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Peste o sută de tineri basarabeni au ieşit luni, 14 noiembrie, în Grădina Publică din Galaţi, la un protest paşnic. Aceştia au venit cu steaguri şi lumânări pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de alegerile pe care le consideră fraudate, dar şi de noul preşedinte, Igor Dodon.

Protestatarii au fredonat cântece unioniste şi au scandat sloganuri precum: „Vrem alegeri repetate”, „CEC la gunoi”, „Fără Dodon vrem viitor”, „Afara, afară, cu Dodon din ţară”. Printre aceştia a fost şi Corina Costin, studenta în anul I la Facultatea de Istorie din Universitatea „Dunărea de Jos”. Moldoveanca recunoaşte că a venit să ceară un al III-lea tur al alegerilor, dar de această dată le vrea corecte: „Nu sunt de acord cu aceste rezultate. O să vin la proteste de  fiecare dată când o să fie nevoie, până ne vom face auziţi, până se va schimba ceva”. Corina vrea demisia CEC-ului (Comitetul Electoral Central al Republicii Moldova n. red.). De această părere este şi Doina Rusu, studentă în anul al II-lea la Management. Tânăra îşi doreşte reluarea alegerilor, dar „fără aşa-zisele erori, fără cumpărare de voturi”. Aceasta accentuează că „fiecare cetăţean are dreptul la vot, indiferent dacă se află în ţară sau peste hotare”. Ea a aprins o lumânare, pentru că, în opinia ei, ţara este în doliu din momentul în care s-au aflat rezultatele.

La final, tinerii veniţi să protesteze au susţinut un banner pe care scria: “Dodon nu meriţi acest fotoliu. Jos socialismul. Basarabia-i în doliu”.

Citit 1840 ori Ultima modificare Marți, 15 Noiembrie 2016 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.