Târgul de Crăciun se deschide şi la Galaţi. PROGRAM

Târgul de Crăciun se deschide şi la Galaţi. PROGRAM
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Manifestările vor începe de Moş Nicolae şi se vor finaliza în Ajunul Crăciunului, cu împărţirea de jucării donate de gălăţeni pentru copiii din instituţiile de ocrotire


Timp de 19 zile, Galaţiul va fi, în premieră, gazda unui eveniment devenit tradiţie pentru marile oraşe: Târgul de Crăciun, pol al distracţiei, magiei şi carităţii, eveniment menit să-i aducă laolaltă atât pe cei mici, cât şi pe adolescenţi, părinţi sau bunici.

Magia Sărbătorilor de Iarnă va fi adusă oficial în spaţiul amenajat în zona P-urilor pe 6 decembrie, de Moş Nicolae, printr-un spectacol care va debuta la orele 16,00. Show-ul, ale căror gazde vor fi prezentatorii Cătălina Moise şi Răzvan Gogan, copilul care este voce a Disney Channel şi care a intrat de trei ori în Cartea Recordurilor, va cuprinde un recital Fuego, spectacolul pentru copii cu personaje şi animaţie ”Spiriduşul şi toiagul fermecat", momente în care copiilor din public le vor fi împărţite cadouri şi, la final, un spectacol de lasere, programat în intervalul orar 19,45 - 20,00.

"Leru-i ler", în ziua a doua

7 decembrie este ziua recitalurilor la Târgul de Crăcun. Începând cu orele 18,00, pe scenă vor urca Maria Crăciun, care va susţine un recital de o jumătate de oră, după care atenţia publicului iubitor de cântece de sezon va fi captată de Ştefan Hruşcă. Artistul maramureşean îi va conduce pe gălăţeni în magica lume a Crăciunului timp de 50 de minute, în intervalul 18,30 - 19,20.

Alaiul lui Moş Crăciun

Personajul principal al evenimentului îşi va face apariţia vineri, 9 decembrie, la orele 17,00. Moş Crăciun va sosi cu alai în mijlocul celor mici, în cadrul unui show care va dura două ore, timp în care cel mai iubit personaj va sta continuu de vorbă cu copiii, pentru a afla dacă au fost cuminţi şi ce aşteaptă să găsească sub pom, în Ajun.

Seria concertelor de la Târgul de Crăciun va fi reluată pe 17 decembrie, când, de la orele 19,00 este programat recitalul lui Raoul. Duminică, 18 decembrie, de la orele 19,00 va avea loc un program de colinde tradiţionale româneşti, iar vineri, 23 decembrie, în penultima zi a târgului, fanii Paulei Seling o pot urmări live în cadrul unui concert de 60 minute, care va începe la orele 19,00.

Ateliere, în fiecare zi

Zilele în care la Târg nu sunt programate concerte nu vor fi lipsite de distracţie. Atât cei mici cât şi cei mari sunt aşteptaţi să viziteze şi nu numai zonele unde se vor desfăşura activităţi educativ-distractive, după cum urmează: în perioada 7 - 9 decembrie, între orele 16,00 şi 18,00, va avea loc Atelierul de creaţie populară susţinut de Centrul Popular din Odaia Manolache; în perioada 16 - 18 decembrie, în acelaşi interval orar, îi va veni rândul maestrului Paul Buţa să îşi etaleze talentul, în cadrul unui spectaculos şi fascinant "Atelier de măşti populare", unde îşi va prezenta cele mai valoroase piese. Perioadele cuprinse între 12 şi 15 decembrie şi între 19 şi 23 decembrie vor fi alocate atelierului lui Moş Crăciun. Timp de trei ore zilnic, în intervalul 16,00 - 19,00, micuţii vor învăţa să confecţioneze decoraţiuni de iarnă de la artistul plastic Miruna Drăguşin. Tot de pe 12 decembrie, Moş Crăciun se va afla zilnic alături de copii, pe care îi va invita alături de el pe tronul magic, amplasat pe scena evenimentului. De asemenea, Moşul va fi în direct cu toţi copiii, în fiecare seară, de la orele 20,30, la Radio Lider FM, în emisiunea "Moş Crăciun în dialog cu copiii".

Pe tot parcursul manifestărilor, din prima până în ultima zi, 24 decembrie, gălăţenii care au jucării şi vor să le doneze o pot face. Colecta se va realiza într-un spaţiu special amenajat în zona evenimentului. Produsele adunate vor fi donate de Ajunul Crăciunului caselor de copii şi centrelor sociale din Galaţi.

Citit 6365 ori Ultima modificare Marți, 06 Decembrie 2016 21:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.