Înjurăturile nu contează! Important este unde şi de câte ori puneţi ştampila VOTAT!

Înjurăturile nu contează! Important este unde şi de câte ori puneţi ştampila VOTAT!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Nu de puţine ori, supăraţi ori dezamăgiţi unii alegătorii simt nevoia să le transmită ceva acelora care îi cer votul. Măcar ca să se răcorească! Urările, înjurăturile, sau orice menţiuni ori mâzgăleli făcute pe buletinul de vot nu vor avea nici cea mai mică influenţă asupra valabilităţii votului exprimat. Nici măcar dacă vot fi radiaţi cu pixul unul sau mai mulţi candidaţi!

Conform legii, în desemnarea parlamentarilor care ne vor reprezenta interesele în Legislativul ţării singurele voturi care contează sunt cele valabil exprimate. Sunt considerate valabile buletinele de vot pe care ştampila cu menţiunea "VOTAT" a fost aplicată în interiorul unui singur patrulater, corespunzător candidatului preferat.

De asemenea, este valabil şi buletinul de vot pe care ştampila „VOTAT” aplicată depăşeşte limitele patrulaterului, dar opțiunea alegătorului este evidentă.

Tot valabile sunt şi buletinele de vot pe care ştampila a fost aplicată de mai multe ori, dar în interiorul aceluiaşi patrulater, sau  în interiorul unui singur patrulater, iar restul în afara patrulaterelor!

Citit 785 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Decembrie 2016 16:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.