Pensionarii s-au luptat pentru biletele la Revelion

Pensionarii s-au luptat pentru biletele la Revelion
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un cunoscut proverb spune că "cine nu are bătrâni să-şi cumpere", făcând referinţă la inteligenţa celor trecuţi de prima tinereţe. Zicala nu se poate aplica, însă, în cazul vârstnicilor care au venit încă de la ora 3.00 dimineaţa la casieria Teatrului Muzical "Nae Leonard" pentru a-şi cumpăra bilete la revelionul organizat de Primăria Galaţi.

Teodor Niţă, directorul Teatrului Muzical: Este regretabil ce s-a întâmplat: "Mi-a fost jenă să chem poliţia pentru a face ordine între nişte persoane cu părul alb".

Deşi au fost puse în vânzare 900 de bilete, cei aproximativ 150 de oameni adunaţi cu noaptea în cap la uşile teatrului s-au îmbulzit pentru a ajunge primii la bilete. În busculada creată, o gălăţeancă s-a ales cu haina ruptă. Mai mult, femeia susţine că, în înghesuiala creată,  i-au fost furaţi şi banii pentru bilete. "M-au împins şi mi-au rupt haina. Nu se poate aşa ceva. Aveam banii pentru mai multe bilete şi am rămas fără ei", ne-a mărturisit femeia.

S-au făcut chiar şi liste pentru ca ordinea să fie respectată, dar, grăbiţi, pensionarii au uitat de tot. Când au văzut că oamenii se îmbrâncesc, unii au renunţat să-şi mai cumpere bilete. „Am făcut listă. Sunt înscrise 154 de persoane. Nu au mai respectat nimic. Pur şi simplu s-au înghesuit spre casierie. Eu, unul, am renunţat, pentru că n-am vrut să mor acolo", ne-a povestit un bărbat care avea un caiet cu lista celor veniţi de la primele ore ale dimineţii.

Până şi paznicul instituţiei s-a arătat şocat de gesturile pensionarilor. Angajaţii teatrului l-au sunat pe directorul instituţiei, care a venit imediat, şocat de cele auzite. "Este regretabil ceea ce s-a întâmplat. Nu pot să cred. Mie mi-a fost jenă să chem poliţia pentru a face ordine între nişte persoane cu părul alb, de la care te aştepţi la mult mai multe. Este vorba despre bunicii şi părinţii noştri, dar nu pot să înţeleg de ce s-au comportat aşa. Cred că unii gălăţeni nu merită să se organizeze astfel de evenimente”, ne-a declarat, dezamăgit, Teodor Niţă, directorul Teatrului Muzical.

Dezamăgirea s-a putut citi atât pe chipul directorului şi al angajaţilor teatrului, cât şi pe cel al oamenilor veniţi să-şi cumpere bilete, unii dintre ei mărturisind că anul viitor nu vor mai participa la revelion.

Preţul unui bilet la revelionul organizat la Patinoarul din Galaţi a costat 70 de lei de persoană.

 

 

 

Citit 3004 ori Ultima modificare Joi, 22 Decembrie 2016 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.