Câinii au pierdut un mare aliat | Ne-a părăsit chinologul Florin Patriche (FOTO)

Câinii au pierdut un mare aliat | Ne-a părăsit chinologul Florin Patriche (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

De Crăciun, Galaţiul a pierdut un om valoros, iar câinii un aliat de nădejde - pe chinologul Florin Patriche. Iubitor, crescător şi instructor de câini (dar şi de stăpâni de câini) prin vocaţie şi profesie, Florin Patriche este un nume cunoscut iubitorilor de animale. Despre domnia sa am discutat cu medicul veterinar Cornel Gingăraşu.

Pasiunea transformată în carieră

Florin Patriche a primit primul căţel, un Teckel, la nouă ani, iar de atunci a avut în permanenţă câini, cărora li s-au adăugat porumbei, peşti şi alte animăluţe. „Era un copil normal, cu o pasiune neobişnuit de mare pentru animale. În jurul vârstei de 15 ani s-a îmbolnăvit de osteoartită akilopoetică, o boală care se manifestă prin dureri cumplite de oase şi sudarea articulaţiilor. Dovedind o vocaţie de luptător, a reuşit să depăşească acest moment, cu nişte sechele, dar să poată duce o viaţă normală. A luptat cu dureri, cu tratamente, cu afecţiunea ochilor şi a reuşit să muncească, să meargă la cursurile Şcolii de Dresaj a Clubului Naţional de Câini Utilitari, a dat examen şi a luat atestatul de instructor, s-a ocupat de dresaj şi a învăţat generaţii întregi de tineri dresajul. Era de o generozitate ieşită din comun! Nu era materialist, îl interesa să fie înconjurat de prieteni! A fost un "self made man". Şi-a construit singur destinul”, spune dr. Gingăraşu.

Lui Florin Patriche i se datorează zeci de generaţii de pui cu pedigri Dobermani, Amstaffi, Teckeli, Ogari, ba chiar, în ultimii ani, şi pisici. Pui care au adunat nenumărate premii la concursurile canine şi feline. Şi faptul că Filiala din Galaţi a Asociaţiei Chinologice Române există, nu s-a desfiinţat, precum cea de la Brăila, i se datorează.

„A luptat în mod vehement şi a militat pentru chinologie. A luptat pentru toţi oamenii cu câini. Omul acesta nu minţea niciodată! Prefera să suporte consecinţe decât să spună ceva numai de dragul eleganţei sociale. Un om deosebit. Sfătos! Puternic! Viaţa lui a fost marcată de tragedii, dar nu a fost niciodată descurajat. Tot timpul a militat pentru ca oamenii să muncească şi să se bucure de viaţă. În locul lui, 80 la sută ar fi abandonat”, mărturiseşte dr. Gingăraşu.

Foto Cornel Gingăraşu

Citit 7670 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Decembrie 2016 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.