Atentat la cutia milei | Biserică prădată de hoţi

Atentat la cutia milei | Biserică prădată de hoţi
Hoţii au spart geamul unei uşi din interiorul bisericii.
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

 

Un atac asupra unui lăcaş de cult situat într-un cartier central de case din Galaţi a avut loc în noaptea de miercuri spre joi. Hoţii nu au vizat obiectele preţioase aflate în biserică şi s-au concentrat pe cutia milei, de unde au furat, se pare, 70 de lei.

Poliţiştii au investigat în amănunt lăcaşul de cult şi sunt acum pe urmele infractorilor. Poliţia a ajuns joi dimineaţă la Biserica "Buna Vestire", de pe strada Română, în urma unui apel prin care le era semnalat faptul că hoţii dăduseră buzna în cursul nopţii. La o primă vedere, nepoftiţii pătrunseseră în lăcaşul de cult printr-o fereastră situată în partea stângă, chiar lângă uşa de acces în biserică, după care au spart un geam de la o uşă şi au descins în interior. Nu s-au oprit la icoane şi alte obiecte de cult preţioase, ci au mers ţintă la cutia milei, unde au sperat, probabil, să găsească o sumă consistentă. Doar 70 de lei, bani proveniţi din donaţiile enoriaşilor au ajuns pe mâna infractorilor, care au plecat, se pare, tot pe fereastră.

Chiar dacă hoţii  nu au lăsat urme evidente, vestea s-a răspândit rapid printre enoriaşii din parohie. "Am auzit dimineaţă în piaţă ce s-a întâmplat. Mă mir că nu au luat alte obiecte şi s-au mulţumit cu câţiva lei. De când locuiesc în zonă, din 1952, nu am mai auzit să se fi întâmplat aşa ceva la biserica noastră. E mare păcat", ne-a spus Ene Boghiu, un enoriaş din parohia "Buna Vestire".

Iniţial reţinuţi în a povesti ce s-a întâmplat în biserică, reprezentanţii parohiei s-au limitat în a-şi exprima speranţa că poliţia va reuşi să prindă hoţii. "S-a întâmplat un fapt regretabil, vom lăsa autorităţile abilitate să-şi facă datoria", a spus preot paroh Cătălin Oprea.

Poliţia a deschis un dosar penal pentru furt calificat şi face cercetări pentru identificarea suspecţilor.        

Citit 4439 ori Ultima modificare Joi, 05 Ianuarie 2017 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.