10 la sută din cursele CFR Călători, anulate. VEZI situaţia din Regionala Galaţi şi cum poţi primi banii înapoi
Foto: Foto: Agerpres

10 la sută din cursele CFR Călători, anulate. VEZI situaţia din Regionala Galaţi şi cum poţi primi banii înapoi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Din cauza condiţiilor nefavorabile, 131 de trenuri din toată ţara erau anulate astăzi, 11 ianuarie, de CFR Călători, până la ora 13,00, iar situaţia se poate schimba de o oră la alta. Numărul reprezintă 10 la sută din cele 1.300 de garnituri ale companiei care circulă zilnic în România. „Circulaţia trenurilor va fi adaptată condiţiilor meteo extreme şi pe parcursul zilei de miercuri şi joi dimineaţa. Se intervine constant cu utilaje şi echipaje feroviare pe raza Regionalelor Bucureşti, Craiova, Braşov, Galaţi, Constanţa”, precizează CFR Călători, pe site-ul propriu. .

Pe ruta Bucureşti – Constanţa se circulă cu plug antemergător, dar întârzierile depăşesc 200 de minute, iar în Gara de Nord din Bucureşti intrările şi ieşirile trenurilor se realizează cu dificultate, din cauza stratului mare de zăpadă, întârzierile estimate fiind între 60 şi peste 100 de minute, atât la sosire cât şi la plecare, informează CFR Călători.

Trenurile care circulă direct între Galaţi şi Bucureşti Nord nu au fost anulate, dar au întârzieri foarte mari. Trenul IR 1574 Galaţi – Bucureşti Nord, care trebuia să sosească la ora 12,46, avea o întârziere de 80 de minute, iar IR 1575, care ar fi trebuit să pornească din capitală spre Galaţi la ora 13,15, avea plecarea întârziată cu 50 de minute. Din Galaţi, toate trenurile pleacă la ora fixată, ne-au informat reprezentanţii CFR Călători Galaţi, iar întârzierile trenurilor dinspre Bucureşti nu depăşesc 30 de minute.

Conform unui document actualizat de CFR Călători la ora13,00, printre cele 131 de trenuri anulate se numărau şi: 7566 Galaţi – Mărăşeşti, 7585 Mărăşeşti – Tecuci, 7584 Tecuci – Mărăşeşti, 7569 Mărăşeşti – Galaţi, 7360 Galaţi – Buzău, 7381 Brăila – Galaţi, 7373 Făurei – Galaţi, 7570 Galaţi – Mărăşeşti, 7575 Mărăşeşti – Galaţi, 7588 Tecuci – Mărăşeşti, 7574 Galaţi – Mărăşeşti, 7565 Mărăşeşti – Galaţi.

Pasagerii care au bilete sau abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea acestora. Legitimaţia de călătorie trebuie prezentată la agentul CFR Călători din unitatea emitentă în termen de maximum 1 oră de la plecarea trenului pentru care a fost eliberată.     Legitimaţiile de călătorie eliberate de agenţiile de voiaj se pot prezenta pentru restituire şefului agenţiei de voiaj respective, în termen de maximum 2 ore de la plecarea trenului. Pentru trenurile care pleacă după ora de închidere a agenţiilor de voiaj, legitimaţiile de călătorie trebuie prezentate, în  termen de 1 oră de la plecarea trenului, şefului de gară, pentru a fi vizate de neutilizare, apoi şefului agenţiei de voiaj pentru aprobarea restituirii, în prima zi lucrătoare, în  termen de 2 ore de la deschiderea agenţiei. Mai multe detalii, pe site-ul cfrcalatori.ro, la secţiunea Tarife în ţară / Renunţarea la călătorie.

 

 

 

Citit 2342 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2017 14:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.