Ultimul ÎMPĂRAT din România a MURIT
Foto: Sursa foto: expresspress.ro

Ultimul ÎMPĂRAT din România a MURIT
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ultimul ÎMPĂRAT din România a MURIT | ”A trecut la Domnul în această dimineață (joi, 12 ianaurie - n.r.) Împăratul Iulian Rădulescu. Dumnezeu să mângâie familia îndoliată” - acesta este mesajul cu care, Regele Cioabă a anunțat tragedia din rândul rromilor. Aceștia au rămas, joi, fără împărat. Mesajele de condoleanțe și lacrimile au început să curgă.

Împăratul Iulian al rromilor s-a stins din viață în urma unor probleme grave de sănătate. El a mai fost internat în spital cu ani în urmă, cu diverse suferințe, acutizate de faptul că era supraponderal. În 2013, când a ajuns în spital în stare critică, cântărea 185 de kilograme, iar inima sa nu mai făcea față. La momentul respectiv, s-a externat pe propria răspundere.

”Împăratul Iulian I a murit la ora 3,00 dimineața, acasă, în palatul de la Sibiu. În urmă cu trei zile, el a fost externat din Spitalul de Urgență Sibiu, unde a stat internat trei săptămâni. Medicii de aici au încercat să îl ajute, însă nu au avut ce să îi facă”, a declarat Regele Dorin Cioabă al rromilor, pentru evz.ro.

Pe 9 august 1993 Iulian Rădulescu s-a autoproclamat ”Împăratul rromilor de pretutindeni” cu numele de Iulian I și a fost ”încoronat”. El este cel care a impus apelativul de ”rrom” în locul termenului consacrat de ”țigan”, pe care în considera rasist, iar Guvernul de atunci s-a conformat. Mai trebuie spus și că Iulian I și-a disputant supremația în fața etniei cu Regele Ion Cioabă, până pe 10 februarie 1997 când cei doi au semnat un ”pact de neagresiune”. CLICK AICI pentru mai multe DETALII

Conform cutumei etniei, Împăratul Iulian I al rromilor ar trebui înmormântat la trei zile după deces.

Citit 7487 ori Ultima modificare Joi, 12 Ianuarie 2017 14:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.