Jandarmii, CHEMAȚI să întărească siguranţa în stradă

Jandarmii, CHEMAȚI să întărească siguranţa în stradă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Anul 2016 a însemnat o prezenţă mai vizibilă a jandarmilor gălăţeni în menţinerea şi asigurarea ordinii publice în judeţ. A crescut numărul patrulelor cu poliţia, dar şi cel al amenzilor. Toate acestea în condiţiile în care mijloacele tehnice ale Jandarmeriei tind să fie din ce în ce mai uzate.

Peste 7.400 de misiuni, care au inclus şi participarea la alegerile locale şi parlamentare, este cifra care reflectă bilanţul unui an plin pentru jandarmii gălăţeni, prezenţi pe plus în toate liniile de activitate unde le-a fost solicitat suportul. Asigurarea şi menţinerea ordinii publice, precum şi implicarea în procesele electorale privind alegerile locale şi parlamentare au constituit cele mai multe misiuni ale militarilor, care au încheiat anul 2016 pe un plus total de aproape patru procente, atât la misiuni, cât şi la rezultate.

"În anul 2016, au fost executate 3.991 de misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat cu structurile IPJ Galaţi. Pentru îndeplinirea acestor misiuni cu Poliţia, IJJ Galaţi a asigurat în medie patru jandarmi pe zi pentru constituirea patrulelor mixte în zonele cu potenţial criminogen ridicat, fiind executate 1.154 de patrule mixte în mediul urban şi 133 în mediul rural”, precizează col. Dănuţ Vasilică, inspectorul şef al IJJ Galaţi.

Dacă acest gen de misiuni a crescut cu peste 33 la sută faţă de 2015, şi numărul sancţiunilor aplicate de jandarmi a cunoscut un trend similar. Peste 13 procente reprezintă plusul înregistrat în 2016, tradus în aplicarea a 2.103 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 575.800 de lei. Dintre acestea, 1.641 au fost amenzi, iar 462 au fost avertismente scrise. Şi infractorii au avut mai puţin succes, numărul faptelor sesizate de jandarmi şi înaintate organelor de cercetare crescând la 223, pe parcursul anului trecut. Cooperarea cu poliţia şi-a dovedit eficienţa în lupta cu cei certaţi cu legea, crescând cu peste 30 de procente numărul faptelor penale constatate. Toate acesta în condiţiile în care Jandarmeria Galaţi nu stă tocmai bine la capitolul logistică, mijloacele auto folosite în misiuni fiind în special cele care riscă să pună mari probleme. „Pe linia mobilităţii auto, coeficientul gradului de înzestrare cu autovehicule se cifrează la 44,21 la sută, confruntându-ne totuşi cu vechimea în exploatare şi cu numărul mare de kilometri înregistrat de o parte a mijloacelor de mobilitate", conchide comandantul Jandarmeriei Galaţi.

Citit 1373 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2017 23:19

2 comentarii

 • postat de Alex Justitiarul
  Vineri, 03 Februarie 2017 11:46
  213.177.6.***
  Mănânci kkt cu polonicul, băi târtan de la Ghidigeni! Vino în stradă votant de PSD, ciuma roşie şi vezi cum se comportă jandarmii pe care îi acuzi! Normal că îţi rup oasele dacă protestezi violent. Pe noi de ce nu ne-au bruscat, nouă de ce nu ne-au vorbit urât, cu noi de ce au făcut poze? Pentru că am fost normali şi nu am provocat scandal, ceea ce la tine nu cred că este cazul. Esti pus pe scandal şi provocat, îţi dau de nu te vezi. Şi bine fac. Vino lângă noi în stradp şi o se te convingi cu ochii tăi. Dar vezi, să nu fie tulburi de la vin, că aşa înţelegeţi voi să veniţi la proteste.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ghidigeni
  Marți, 31 Ianuarie 2017 20:23
  5.13.236.***
  Jandarmii sunt mana de fier a statului. Ei pe bat oricine nu e deacord cu puterea. Sa fii jandarm e o rusine in acest moment in tara asta.
  Am vazut batuti pensionari, am vazut batuti copii, am vazut batuti oameni care protestau impotriva unor subiecte ca e-urile din mancare sau impotriva coruptilor vremii. Am vazut jandarmi care actionau chiar impotriva unor piese de teatru in aer liber, chiar daca aveau aprobare. Cam asta e jandarmul roman, un individ care se ascunde dupa uniforma, un tip frustrat care isi revarsa frustrarile pe oricine ii sta in cale.
  1
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.