TAXE ELIMINATE la caziere, buletine şi permise de pescuit

TAXE ELIMINATE la caziere, buletine şi permise de pescuit
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Începând de ieri, 1 februarie, a intrat în vigoare Legea 1 din 2017, care prevede eliminarea unor taxe importante privind eliberarea unei serii vaste de documente.

Printre acestea se numără eliminarea taxei de 22 de lei percepută pentru paşapoarte, actul de călătorie costând acum 96 de lei, în cazul celui cu valabilitate de un an, 258 de lei cel valabil pe cinci ani şi 234 de lei cel cu valabilitate de trei ani. Cazierul judiciar şi cel fiscal vor fi eliberate gratuit, la fel ca şi preschimbarea cărţii de identitate de către cetăţenii români. De precizat în privinţa buletinelor este că se păstrează totuşi taxele percepute cu titlu de contravaloare a documentului, respectiv 7 lei în cazul preschimbării cărţii de identitate, taxă care se plăteşte la ghişeul de la Evidenţa Populaţiei, la Poştă sau la Finanţe, şi respectiv un leu, în cazul cărţilor de indentitate provizorii.

Gratuită este, începând de ieri, şi eliberarea, la cerere, a actelor de stare civilă pe motiv de schimbare a numelui sau sexului, iar taxele pentru examinare în vederea obţinerii permisului de conducere la categoriile şi subcategoriile A, A1, B, B1 şi B+E şi de autorizare provizorie a circulaţiei autovehiculelor au fost şi ele eliminate.

Veştile bune îi privesc şi pe amatorii de pescuit şi vânătoare, aceştia nemaitrebuind să plătească taxele pentru eliberarea sau pentru viza anuală a permiselor.

Cea mai importantă prevedere pentru străini vizează eliminarea taxelor pentru acordarea cetăţeniei române şi pentru redobândirea acesteia.

Citit 10168 ori Ultima modificare Joi, 02 Februarie 2017 13:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.