"Păcălici" prin METODA ACCIDENTUL, depistaţi în închisoare

"Păcălici" prin METODA ACCIDENTUL, depistaţi în închisoare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Doi deţinuţi din Penitenciarul Galaţi, cu state vechi în înşelarea oamenilor la telefon, au ajuns din nou în vizorul poliţiei, ca urmare a mai multor reclamaţii de înşelăciune primite în primăvara anului trecut.

Din spatele gratiilor, folosind clasica metodă "Accidentul", puşcăriaşii au scos de la creduli aproape 60.000 de lei, "contravaloare" a unor servicii medicale inventate. Identificarea indivizilor care sună pe fix şi cer bani în numele copiilor "implicaţi în grave accidente rutiere" este grea, dar nu imposibilă! Au aflat asta, cu preţul plăţii unei sume astronomice, al cărei cuantum total se apropie de 60.000 de lei, nouă gălăţeni care în primăvara anului trecut au căzut victime minciunilor spuse de necunoscuţii de la capătul firului. Oamenii au ajuns la poliţie după ce au dat crezare, dar au şi plătit bani grei, pentru a-şi salva rudele de la moarte, ca să afle, în cele din urmă, că au fost victimele unor înşelăciuni.

În urma cercetărilor, poliţiştii au ajuns, din nou, la penitenciar. "Poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale au identificat doi bărbaţi,  de  36 şi 48 ani, deţinuţi în Penitenciarul Galaţi, arestaţi în altă cauză pentru acelaşi gen de infracţiuni, bănuiţi că, în perioada 5.03 -20.05.2016, prin atribuirea şi folosirea de calităţi mincinoase, au indus în eroare nouă persoane, pe care sub pretextul necesităţii achitării de urgenţă a costurilor asistenţei medicale, le-au determinat să dea diferite sume de bani, în valoare totală de 58.250 lei", precizează Crina Mioara Dragu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Cei doi puşcăriaşi s-au ales cu un nou dosar penal pentru înşelăciune, care va adăuga un spor consistent de pedeapsă la condamnarea pentru faptele precedente.

Citit 2271 ori Ultima modificare Joi, 02 Februarie 2017 02:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.