A 11-a zi de PROTESTE | ”Sunt anticomunist, rezist la ploi, rezist la frig şi am putere să mai strig: NU MAI SUPORT!”
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

A 11-a zi de PROTESTE | ”Sunt anticomunist, rezist la ploi, rezist la frig şi am putere să mai strig: NU MAI SUPORT!”
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

În ciuda valului de frig, zeci de gălăţeni au ieşit şi vineri seară în stradă, în a 11-a zi de proteste! La -7 grade Celsius, tineri şi vârstnici deopotrivă, care purtau în mâini steaguri şi pancarte inscripţionate cu mesaje precum „Sunt anticomunist, rezist la ploi, rezist la frig şi am putere să mai strig: NU MAI SUPORT!” sau „PDSR, PSD, primii inventatori ai corupţiei din România”, au manifestat împotriva Guvernului, în faţa Prefecturii Galaţi. Oamenii au suflat în vuvuzele, fluiere şi au scandat, într-un singur glas, "PSD - ciuma roşie", "Bacalbaşa şi a ai lui, ruşinea Galaţiului”, Tăriceanu şi ai lui, slugile Kremlinului”, „DNA şi poporul să vă scrie viitorul”, „Nu ne păcăliţi, rămânem uniţi”.

Protestatarii spun că vor continua să iasă în stradă, indiferent de vreme, întrucât nu mai cred în actualul Guvern. „În stradă nu sunt numai susţinători sau votanţi ai opoziţiei, ci şi ai PSD, revoltaţi. Nu mai credem că actualul Guvern poate să lucreze în interesul ţării şi al oamenilor. Nu mai avem niciun pic de încredere în cei care ne conduc”, a spus unul dintre protestatari.

La fel ca joi seară, cei prezenţi în stradă au primit ceai cald din partea unuia dintre participanţi, care a venit de acasă cu termosuri cu apă fierbinte, pliculeţe de ceai şi pahare de unică folosinţă.

Unul dintre tinerii manifestanţi le-a împărţit celor câteva zeci de protestatari „Proclamaţia de la Timişoara 2017+”, imprimată pe hârtie.

Peste un milion de români, aşteptaţi la un miting-gigant

Chiar dacă ministrul Justiţiei a demisionat, iar liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, încearcă să determine românii să renunţe la proteste, zeci de mii de persoane se mobilizează pentru a ieşi duminică în stradă, la un miting-gigant. Peste un milion de oameni sunt aşteptaţi, pe data de 12 februarie, la manifestaţia antiguvernamentală din Piaţa Victoriei, informează presa centrală. „Invitaţi-vă prietenii şi haideţi duminică să facem istorie! Peste 1.000.000 de oameni la Bucureşti", este mesajul postat pe pagina de Facebook a evenimentului de la sfârşitul acestei săptămâni.

Duminica trecută, aproximativ 600.000 de oameni au manifestat în zeci de oraşe ale ţării, împotriva Guvernului şi a liderilor politici ai coaliţiei de la putere. Dintre aceştia, nu mai puţin de 300.000 de oameni au demonstrat în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Atunci, la Galaţi, au ieşit în stradă aproximativ 8.000 de persoane.

Citit 4482 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Februarie 2017 12:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.