A 12-a zi de PROTESTE | Zeci de gălățeni s-au mobilizat și au iesit din nou în stradă
Foto: Foto Iasmina Stoianovici

A 12-a zi de PROTESTE | Zeci de gălățeni s-au mobilizat și au iesit din nou în stradă
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

În ciuda gerului, gălățenii continuă să iasă în stradă și să scandeze împotriva cabinetului Grindeanu și a liderilor politici de la putere. Sâmbătă seară, aproximativ 100 de persoane au protestat, din nou, în fața Prefecturii Galați. Oamenii au fluturat drapelul României și au strigat „Guvernați ca să ne furați”, „PSD, ciuma roșie”, „Comunismul n-a murit, este Dragnea travestit”, „Vă dăm suta înapoi, numai să scăpăm de voi”. Protestatarii au afișat pancarte inscripționate cu mesaje ca „Vrem schimbare și progres, nu legi pe interes”,  „De frig crapă guvernele” sau „Când injustiția devine lege, rezistența devine datorie”.

Manifestanții au primit, și sâmbătă seară, ceai fierbinte din partea unuia dintre protestatari. Oamenii spun că vor continua protestele împotriva Guvernului. Internauții au anunțat pentru duminică seară o nouă manifestație de amploare. Sunt așteptați să iasă în stradă în Galați, dar și în multe alte orașe mari ale țării, zeci de mii de oameni.

Peste un milion de români, aşteptaţi la un miting-gigant

Chiar dacă ministrul Justiţiei a demisionat, iar liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, încearcă să determine românii să renunţe la proteste, zeci de mii de persoane se mobilizează pentru a ieşi duminică în stradă, la un miting-gigant.

Peste un milion de oameni sunt aşteptaţi, duminică, 12 februarie, la manifestaţia antiguvernamentală din Piaţa Victoriei, informează presa centrală. „Invitaţi-vă prietenii şi haideţi duminică să facem istorie! Peste 1.000.000 de oameni la Bucureşti", este mesajul postat pe pagina de Facebook a evenimentului de la sfârşitul acestei săptămâni.

Duminica trecută, aproximativ 600.000 de oameni au manifestat în zeci de oraşe ale ţării, împotriva Guvernului şi a liderilor politici ai coaliţiei de la putere. Dintre aceştia, nu mai puţin de 300.000 de oameni au demonstrat în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Atunci, la Galaţi, au ieşit în stradă aproximativ 8.000 de persoane.

La Galați, protestatarii spun că vor continua să iasă în stradă, indiferent de vreme, întrucât nu mai cred în actualul Guvern.

"Ies de 12 zile în stradă și voi continua să protestez până când ne vor fi respectate drepturile. De data asta nu ne mai duce nimeni cu zăhărelul. Suntem hotărâți! Nu mai avem încredere în actualul Guvern și suntem de părere că reprezentanții acestuia nu mai pot lucra în interesul țării sau al oamenilor", ne-a mărturisit unul dintre protestatari.

Citit 4653 ori Ultima modificare Duminică, 12 Februarie 2017 12:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.