Pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii locali acţionează şi în AUTOBUZE

Pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii locali acţionează şi în AUTOBUZE
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Timp de o săptămână, poliţişti locali din cadrul celor 5 Secţii au acţionat în mijloacele de transport în comun de pe raza municipiului Galaţi.

„Scopul acţiunii a fost acela de a menţine un climat de ordine şi siguranţă publică în rândul călătorilor, motiv pentru care s-au  urmărit, în principal, următoarele aspecte: depistarea persoanelor date în urmările locală şi naţională, prevenirea şi combaterea furturilor din genţi, buzunare, poşete etc., sancţionarea contravenţională a persoanelor care nu respectă normele de convieţuire socială, identificarea şi sancţionarea persoanelor care circulă fraudulos în mijloacele de transport în comun, depistarea altor fapte cu caracter contravenţional sau penal în mijloacele de transport în comun”, ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

În urma acţiunilor desfăşurate, au fost depistate şi legitimate 112 persoane care nu aveau bilet sau legitimaţie de călătorie. Au fost întocmite 70 procese-verbale de constatare a contravenţiei şi au fost emise 40 chitanţe de achitare a taxei.

De asemenea poliţiştii locali au întocmit cinci procese-verbale de constatare a contravenţiei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991.

Poliţiştii locali vor continua astfel de acţiuni şi în perioada următoare.

Citit 4737 ori Ultima modificare Duminică, 12 Februarie 2017 17:20

3 comentarii

 • postat de Marco
  Luni, 13 Februarie 2017 16:11
  5.13.246.***
  Ce legatura are pulitia cu biletul calatorului din autobuz? De cand au drept de control si astia?
  7
  6
  Raportează
 • postat de eu
  Luni, 13 Februarie 2017 12:36
  79.116.109.***
  De ce doar o saptamana ? Ce cauta comunitarii prin piete sa amendeze babele care vand patrunjel la bordura ori prin centrele comerciale sa amendeze vanzatori de abidas si mike ? ASTA este menirea voastra principala, ocupati-va de neamurile proaste care mananca semninte in autobuze, se urca cu copitele pe scaune, asculta manele date tare la telefon in tramvai sau autobuz etc. Nu frecat telofonul in parcare cu masina pornita, nu vanatoare de soferi care intra pe contrasens pe Sf. Spiridon, patrulare in doua nu cu masina, asta trebuie sa faca parazitii astia . Are cine sa se ocupe de activitatile comerciale sau de probleme de trafic, exista institutii ale statului cu atributii mult mai bine stabilite si cu personal mult mai bine pregatit decat fostii paznici burtosi. Ce cauti tu sa il sperii pe ala care vinde in depozit si nu are pretul in geam cand ala face evaziune ? Ai tu treaba ca fost paznic cu evaziunea, stii sa o recunosti daca da peste tine la drum de seara ?
  5
  15
  Raportează
 • postat de Adrian
  Luni, 13 Februarie 2017 11:10
  5.2.205.***
  Bravo, in sfarsit incepeti sa va meritati salariile.
  7
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.