Pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii locali acţionează şi în AUTOBUZE

Pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii locali acţionează şi în AUTOBUZE
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Timp de o săptămână, poliţişti locali din cadrul celor 5 Secţii au acţionat în mijloacele de transport în comun de pe raza municipiului Galaţi.

„Scopul acţiunii a fost acela de a menţine un climat de ordine şi siguranţă publică în rândul călătorilor, motiv pentru care s-au  urmărit, în principal, următoarele aspecte: depistarea persoanelor date în urmările locală şi naţională, prevenirea şi combaterea furturilor din genţi, buzunare, poşete etc., sancţionarea contravenţională a persoanelor care nu respectă normele de convieţuire socială, identificarea şi sancţionarea persoanelor care circulă fraudulos în mijloacele de transport în comun, depistarea altor fapte cu caracter contravenţional sau penal în mijloacele de transport în comun”, ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

În urma acţiunilor desfăşurate, au fost depistate şi legitimate 112 persoane care nu aveau bilet sau legitimaţie de călătorie. Au fost întocmite 70 procese-verbale de constatare a contravenţiei şi au fost emise 40 chitanţe de achitare a taxei.

De asemenea poliţiştii locali au întocmit cinci procese-verbale de constatare a contravenţiei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991.

Poliţiştii locali vor continua astfel de acţiuni şi în perioada următoare.

Citit 4898 ori Ultima modificare Duminică, 12 Februarie 2017 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.