Gunoiul, rămas pe stoc la Vânători

Gunoiul, rămas pe stoc la Vânători
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Ca o suliţă înfiptă în spate”, aşa au simţit autorităţile locale din comuna Vânători închiderea rampei de gunoi. Localitatea a rămas săptămâna trecută cu mizeria pe stoc, bătând din buze după un operator care să transporte gunoiul la Galaţi.

„Am făcut o licitaţie la care nu s-a prezentat nimeni. Căutăm o variantă de transport. Rampele de gunoi sunt sistate, se lucrează la degajarea şi astuparea lor. Avem promisiuni ca de săptămâna viitoare care vine să vină colectorul şi să îl ducă la Galaţi. Noi acolo suntem arondaţi”, ne-a declarat viceprimarul comunei, Marian Ghinea.

Autorităţile speră să găsească o soluţie, deşi sunt puţini operatori în ţară care îndeplinesc condiţiile şi sunt mii şi mii de comune care au nevoie de acest serviciu.

Primăria Vânători a demarat o campanie de informare a populaţiei despre noul sistem de colectare selecţionată a deşeurilor. „Cel mai greu le va fi celor o sută de crescători de animale care vor trebui să depoziteze gunoiul de grajd pe o platformă în propria gospodărie, să-l ducă toamna pe câmp, să scoată la stradă doar gunoiul menajer, să ducă la punctele de colectare hârtia, sticla”.

„Numai că gunoiul de grajd este poluator. Oamenii pot fi reclamaţi pentru miros mai ales de către cei care au venit de la oraş. Cred că programul a fost aplicat un pic pompieristic. A venit ca o suliţă înfiptă în spate. Indirect şi subtil se loveşte în creşterea animalelor. Dacă gunoiul miroase, nu mai creşteţi animale!, asta ar fi gândirea”, spune viceprimarul localităţii Vânători.

Explicaţie foto: Se lucrează la închiderea  gropii de gunoi

Citit 789 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.