Proiect Galaţi-Cahul, încheiat cu bine

Proiect Galaţi-Cahul, încheiat cu bine
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vineri s-a lansat „Ghidul cooperării transfrontaliere” *

Preşedintele Consiliului Raional Cahul, din Republica Moldova, Ghiorghi Vasilachi, a fost ieri prezent la închiderea oficială a proiectului “Cooperare Transfrontalieră şi Bună Vecinătate la Dunărea de Jos”, finanţat de UE prin Programul de Vecinătate România - Republica Moldova 2004 – 2006, Phare CBC 2006.

Nu a fost un program  foarte generos în fonduri (49.490 euro atraşi, 5.500 euro cofinanţare CJ), însă în cele 11 luni de desfăşurare, pe ambele maluri ale Prutului, „ne-am cunoscut mai bine”, a punctat ieri, la ceremonia desfăşurată la sediul Consiliului Judeţului Galaţi, preşedintele instituţiei, Eugen Chebac.

Preşedintele basarabean şi-a exprimat încrederea că rezultatul alegerilor anticipate din Republica Moldova, care „a căzut” mai mult în partea democrată decât în cea comunistă va fluidiza pe viitor relaţiile bilaterale, căci introducerea vizelor de către  Voronin a făcut destule probleme bunei desfăşurări a programului încheiat ieri: „cred că lucrurile, încetul cu încetul, se vor ameliora”.

Reuşita poate cea mai importantă a proiectului a fost lansarea unui „Ghid al cooperării transfrontaliere”, în care sunt adunate adresele de contact ale multor ONG-uri din zonele din România, Ucraina şi Republica Moldova membre ale Euroregiunii „Dunărea de Jos”. 

Până la urmă, rezultatele au depăşit de câteva ori interesul aşteptat, în special ca număr de participanţi, şi s-a dezvoltat o reţea comună de informaţii pe termen lung şi s-au atras fonduri europene, a conchis ieri Aurelia Domniţeanu, consilier în cadrul Direcţiei de Dezvoltare a CJ. Aceasta a prezentat fazele prin care a trecut proiectul, de la instructaje la conferinţe şi un spectacol folcloric16 reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor publice, ai ONG-urilor, mediului de afaceri şi ai celui universitar, au făcut un schimb de experienţă prin acest program.

Explicaţie foto: Directoarea Direcţiei de Dezvoltare Regională, Laura Angheluţă, alături de preşedintele CJ Eugen Chebac şi preşedintele Consiliului Raional Cahul, Gheorghi Vasilache

Citit 773 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.