Centurile de siguranţă şi vorbitul la mobil, în vizorul Poliţiei Rutiere

Centurile de siguranţă şi vorbitul la mobil, în vizorul Poliţiei Rutiere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Peste 100 de şoferi au fost amendaţi pentru încălcarea legislaţiei rutiere *

Şi ce dacă ştim că nu avem voie să conducem fără centura de siguranţă? Şi ce dacă vorbim la telefon la volan, atâta timp cât ne iese? Ei bine, de ani buni concluzia statisticienilor a fost că prea mulţi participanţi la trafic plătesc cu viaţa pentru că noi, şoferii, nu vrem, când ne aflăm la volan, să facem singurul lucru care se aşteaptă de la noi – adică să conducem corect.

Nepurtarea centurii – în top

O nouă acţiune a Poliţiei Rutiere Galaţi desfăşurată joi pe străzile oraşului a avut ca scop identificarea şi penalizarea şoferilor care conduc fără să fie asiguraţi cu centură sau vorbind la telefoanele mobile.

Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Rutierei, declară: „La acţiune au participat şi poliţişti de la secţiile de Poliţie din municipiu, organizându-se în total 12 echipaje care au efectuat controale la purtarea centurii şi la folosirea telefonului mobil în timpul conducerii. S-au aplicat 92 de sancţiuni pentru neasigurarea cu centură a conducătorilor auto şi 17 sancţiuni pentru vorbitul la mobil la volan – valoarea unei sancţiuni fiind de 120 de lei, din care se pot achita doar 60 lei în primele 48 de ore”.

„De asemenea, au fost amendaţi 10 conducători auto care au circulat pe interzis şi 34 care au depăşit viteza regulamentară, valoarea totală a sancţiunilor aplicate în timpul acţiunii de joi fiind de 7.260 lei.  Patru permise au fost ridicate şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor şi au fost retrase 13 certificate de înmatriculare”.

Să ne întoarcem, aşadar, la ceea ce am învăţat în timpul şcolii de şoferi: la volan nu se face decât ce scrie în legislaţie, altfel singuri ne punem paie aprinse în cap. Ne vedem în trafic.

Citit 1581 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.