Incendiu de proporții simulat într-un hipermarket din Galați

Incendiu de proporții simulat într-un hipermarket din Galați
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Galați au participat la un exercițiu spectaculos desfășurat la magazinul Metro. Simularea a avut loc vineri după-amiază. Conform scenariului, un incendiu s-a declanșat în interiorul hipermarketului. Flăcările puternice au cuprins mai multe raioane, pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați. Au fost înregistrate cinci victime, dintre care patru cu intoxicație cu monoxid de carbon și una rănită grav.

Acest exercițiu a avut ca scop organizarea și asigurarea managementului în acțiunile de intervenție la o situație de urgență generată de un incendiu de proporții cu victime multiple, antrenarea personalului propriu, cel al forțelor cooperante și a personalului de la locul de muncă. S-a urmărit îndeosebi evacuarea clienților aflați în magazin, de către personalul de la locul de muncă, folosirea mijloacelor proprii de intervenție la incendiu, funcționarea sistemelor de detecție și avertizare și practicabilitatea căilor de evacuare”, a precizat lt. col. Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Concomitent, un exercițiu a avut loc și în municipiul Tecuci, acolo fiind simulat un incendiu declanșat la o sală de spectacol plină cu spectatori.

Citit 6010 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Februarie 2017 15:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.