ȘOFERIȚELE sunt mai atente la volan decât bărbaţii

ȘOFERIȚELE sunt mai atente la volan decât bărbaţii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Conducătoarele auto sunt mai puţin periculoase în trafic decât bărbaţii, reiese din statistica oficială a Poliţie Rutiere Române, care susţine că doar puţin peste zece la sută dintre accidentele rutiere grave produse în 2016 au fost provocate de femei la volan. Mai exact, 11,5 la sută dintre evenimentele soldate cu morţi sau răniţi au fost cauzate de viteza sau neatenţia în conducere, ceea ce atestă că, atunci când vine vorba de responsabilitate în trafic, reprezentantele sexului frumos stau mai bine decât "aşii volanului".

Potrivit analizei, femeile au provocat cele mai multe accidente rutiere în localităţi, pentru că nu au acordat prioritate pe trecerile de pietoni, în proporţie de 15,58 la sută, apoi pentru că nu au acordat prioritate vehiculelor şi în cele din urmă din cauza vitezei.

Topul greşelilor care le fac pe femei să fie pericole la volan se schimbă însă la accidentele petrecute în afara localităţilor. La drum lung, şoferiţele au căzut de cele mai multe ori în patima vitezei sau au avut alte preocupări la volan, care le-au distras atenţia de la condus şi au provocat accidente grave.

Citit 982 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Martie 2017 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.