N-a fost Madrigalul, ci copiii Galaţiului. ORA PĂMÂNTULUI, sărbătorită prin cântec în Parcul Eminescu (VIDEO)
Foto: Foto și video Anca Melinte

N-a fost Madrigalul, ci copiii Galaţiului. ORA PĂMÂNTULUI, sărbătorită prin cântec în Parcul Eminescu (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Sâmbătă, seara, la „Ora Pământului”, gălăţenii au avut parte de un spectacol inedit în Parcul Eminescu. E drept, n-a fost vorba de celebrul Madrigal, care, aşa cum anunţase Primăria Galaţi, ar fi trebuit să susţină, „un recital în aer liber alături de un grup de aproximativ o sută de copii”. Pe treptele monumentului Poetului Naţional au urcat zeci de copii, membri ai corurilor din şcolile Galaţiului, care au cântat şi încântat publicul numeros, cu vocile şi chitarele lor.

La ora 20,30, Parcul Eminescu s-a cufundat în întuneric, fiind stinse inclusiv felinarele de pe strada Domnească, zona Modern. La lumina lanternelor - pentru că nu existau nici lumânări, nici brăţări fluorescente, aşa cum era anunţat în program, copiii şcolilor gălăţene au oferit un spectacol plin de candoare. „Vine, vine Primăvara”, „Andrii Popa”, „Ani de liceu” şi „Fost-am omul pădurii” au fost printre cele mai aplaudate cântece.

Chiar dacă spectacolul a fost o surpriză frumoasă, nu puţini au fost cei care s-au întrebat unde este Madrigalul, pentru care veniseră. Explicaţia dirijoarei corului a fost că nicio clipă nu s-a pus problema ca Madrigalul să cânte la Galaţi. Singura legătură cu Madrigalul a evenimentului a fost că micii artişti fac parte din Programul Cantus Mundi, iniţiat de Madrigal. Iar performanţa micilor corişti trebuie apreciată cu atât mai mult cu cât ei au repetat separat şi a fost prima oară când s-au întâlnit şi au cântat împreună!

Citit 1223 ori Ultima modificare Duminică, 26 Martie 2017 15:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.