Studenţii moldoveni au sărbătorit, la Galați, 99 de ani de la UNIRE

Studenţii moldoveni au sărbătorit, la Galați, 99 de ani de la UNIRE
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În faţa căminului B, din Campusul "Al. I Cuza", studenţii moldoveni i-au bucurat pe trecători cu bucate tradiţionale din Basarabia. Acţiunea are loc în fiecare an, face parte din Festivalul "Zilele Basarabiei", organizat de Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni "Ştefan cel Mare şi Sfânt" din Galaţi (CSBB), se numeşte "Basarabia Culinară" şi a ajuns deja la a XVI-a ediţie.

Anul acesta, pe mesele întinse în campus, studenţii moldoveni au aşezat la loc de cinste mâncăruri calde: fasole cu mămăligă, sarmale în foi de viţă şi varză, dar şi plăcintă cu cartofi şi cu brânză. Toate, pregătite de moldovencele cazate în campus, pentru trecătorii care s-au lăsat convinşi să guste. Nu au fost uitate dulciurile: clătite cu vişine sau brânză, plăcintă cu măr, prune uscate şi mere coapte, umplute cu miez de nucă. Bunătăţile au fost stropite cu câte un pahar cu vin roşu sau coniac de peste Prut. Ca să nu li se facă rău de la prea multă mâncare bună, atât tinerii studenţi, cât şi gălăţenii prezenţi la eveniment au încins, de mai multe ori, câte o Horă a Unirii.

"Basarabia Culinară" a încheiat săptămâna de acţiuni dedicate împlinirii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Studenţii au mai participat la concursuri de cultură generală, s-au întrecut în probe sportive, au organizat un flash-mob, au cântat la chitară, dar au şi dezbătut subiectul "Basarabia, la răscrucea dintre moştenirea istorică şi perspective de viitor".

Citit 992 ori Ultima modificare Luni, 27 Martie 2017 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.