CĂPUȘELE au făcut primele victime la Galaţi

CĂPUȘELE au făcut primele victime la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Insectele care dau bătăi de cap în sezonul cald şi a căror muşcătură poate degenera în boli extrem de grave şi-au făcut apariţia. În ultimele două săptămâni, cinci gălăţeni s-au prezentat la spital după ce au fost muşcaţi de căpuşe. Ei au beneficiat de asistenţă medicală de urgenţă, constând fie în extragerea insectelor şi administrarea tratamentului profilactic, fie doar în prescrierea medicamentelor care să prevină infecţiile.

Direcţia de Sănătate Publică a început deja monitorizarea cazurilor, care în următoarea perioadă, conform statisticilor anilor trecuţi, se vor înmulţi odată cu încălzirea vremii.

Medicii le recomandă mai cu seamă celor care vor ieşi în natură, la iarbă verde, să poarte haine deschise la culoare, iar dacă se întâmplă să fie atacaţi de periculoasele insecte să meargă la spital, mai ales dacă nu au cunoştinţele şi îndemânarea necesare pentru a extrage total căpuşa.

În toate cazurile, tratamentul profilactic este indicat, infecţia produsă de o astfel de muşcătură putând degenera în periculoasa boală Lyme.

Citit 1937 ori Ultima modificare Joi, 30 Martie 2017 01:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.