NAVELE MILITARE ale României, prezentate la Galaţi
Foto: În imagine, fregata "Mărăşeşti", cea mai mare navă militară construită în România

NAVELE MILITARE ale României, prezentate la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Flota militară maritimă şi fluvială a României va fi prezentă la Galaţi, însă doar sub formă de fotografii, diapozitive sau... amintiri. Colocviile constructorilor de nave gălăţeni, ajunse la cea de-a 56-a ediţie, vor aborda astăzi, 7 aprilie, începând cu ora 16,00, în sala Eminescu a Bibliotecii „V. A. Urechia”, subiectul celor peste 60 de nave militare ale României, care operează pe Dunăre şi în cadrul operaţiunilor NATO.

Absolvent al Facultăţii de Mecanică din Galaţi în 1958, specializarea Nave şi Instalaţii de Bord, ing. Nicolae Orac, specialist  în proiectarea şi tehnologia de fabricaţie a navelor de mare tonaj şi organizarea producţiei, va prezenta lucrarea „Şantierul Naval Constanţa, istorie, tradiţie şi experienţă în repararea navelor  militare”. Nicolae Orac a lucrat întreaga sa carieră la şantierul din Constanţa (care împlineşte, în 2017, 125 de ani de la înfiinţare), fiind direct implicat, printre altele, în construcţia unui mineralier de 55.00 tdw.

În partea a doua a colocviului, ing. Vasile Panfile, fost şef de proiect pentru nave militare în ICEPRONAV, va prezenta lucrarea „Nave militare proiectate şi construite în România”, care urmăreşte cele 64 de proiecte de nave militare (noi sau reparate/ modernizate) realizate în institutul de proiectări gălăţean, între 1968 şi 1989.

Citit 2525 ori Ultima modificare Joi, 06 Aprilie 2017 21:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.