UPDATE | ISIS revendică atacul din Manchester. Trei suspecți au fost arestați

UPDATE | ISIS revendică atacul din Manchester. Trei suspecți au fost arestați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE - Rețeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atentatul sinucigaș de aseară, din Manchester. Anunțul a fost făcut de agenția de presă a ISIS. De asemenea, reprezentanţii grupării teroriste au precizat că nu este vorba de un atentat sinucigaş, ci de explozia unui dispozitiv plantat în incinta Manchester Arena, transmite Reuters.

Până în acest moment, au fost arestați trei suspecți în legătură cu acest atac.

Este cel mai grav atentat pe teritoriul britanic de la atacurile din 7 iulie 2005 de la Londra, când 52 de oameni și-au pierdut viața și aproape 700 au fost răniți, a relatat digi24.ro. CLICK AICI pentru mai multe detalii


UPDATE - 22 morți și 59 răniți. Autoritățile britanice au confirmat că a fost vorba de un atac sinucigaș. A fost un singur atacator, care a și murit. 


UPDATE - ATAC TERORIST la Manchester | 22 de MORȚI. Premierul britanic a convocat o reuniune de urgență

19 persoane au murit, iar alte 50 au fost rănite în urma unei explozii care a avut loc luni seara pe Manchester Arena, la finalul concertului artistei Ariana Grande, foarte populară în rândurile adolescenţilor. Informații neconfirmate arată că a fost vorba de un atac sinucigaș cu bombă. Iar premierul Theresa May a confirmat că poliția tratează incidentul drept un act terorist.

Deocamdată, acțiunea nu a fost revendicată.

Premierul britanic a convocat o reuniune a comitetului de urgenta al Guvernului COBRA marti, la ora locala 9,00 (11,00, ora Romaniei).

Ultimul atac terorist în Marea Britanie a avut loc în urmă cu exact două luni, la Londra. Pe 22 martie, un cetățean britanic convertit la islam, Khalid Masood, a ucis cinci persoane, printre care și o româncă, după ce a intrat cu mașina în mulțime și a înjunghiat mortal un polițist, ulterior fiind ucis în apropiere de Parlament.

Ministerul român al Afacerilor Externe a transmis că Ambasada României la Londra a cerut date privind identitatea victimelor exploziei de la Manchester Arena. Iată comunicatul:

”Cu privire la incidentul produs la data de 22 mai 2017 la Manchester, vă transmitem următoarele:

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord are în atenție incidentul produs în seara de 22 mai 2017 în localitatea Manchester.

Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații privind circumstanțele producerii incidentului, precum şi date cu privire la naționalitatea victimelor.

Ancheta autorităților britanice cu privire la acest incident este în desfășurare.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord monitorizează cazul şi menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord: 0044 20 76029833; 0044 20 76027328;0044 20 76036694; 0044 20 76025193; ; 0044 20 7603 0572; 0044 20 7602 2065,  apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau pe numărul de urgenţă al misiunii diplomatice 0044 7738716335.

Ministerul Afacerilor Externe exprimă profundul regret și condoleanțe pentru numeroasele pierderi de vieți omenești și întreaga speranță pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite, în urma puternicei explozii care a avut loc pe 22 mai, la Manchester. În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe exprimă întreaga solidaritate cu poporul britanic.”

Manchester Arena are o capacitate de 21.000 de locuri, dar nu se ştie câte bilete fuseseră vândute pentru show.

(Din surse on-line)

Citit 5375 ori Ultima modificare Marți, 23 Mai 2017 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.