Val de proteste în instanţele gălăţene
Foto: Arhiva VL

Val de proteste în instanţele gălăţene
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un nou protest va avea loc începând de astăzi, de la ora 11,00, în Palatul de Justiţie. Protestul este organizat de Sindicatul IUS-LEX Galaţi, care reprezintă interesele personalului auxiliar de specialitate şi ale personalului conex din cadrul Judecătoriei, Tribunalului şi, parţial, al Curţii de Apel Galaţi. Reprezentantul sindicatului, grefiera Mirela State, a explicat faptul că protestatarii sunt nemulţumiţi de felul în care va fi remunerat personalul auxiliar şi conex, după intrarea în vigoare a legii salarizării. Astfel, timp de două ore, de la 11,00 la 13,00, pe termen nelimitat, grefierii şi personalul conex din instanţele gălăţene vor întrerupe lucrul.

Totodată, începând tot de astăzi, vor întrerupe lucru şi specialiştii IT din cadrul instanţelor gălăţene. IT-iştii au organizat o grevă de avertisment şi în cursul zilei de luni, timp de două ore, şi au anunţat că astăzi vor întrerupe lucrul între orele 9,00 şi 13,00. De asemenea, IT-iştii anunţă faptul că de miercuri îşi vor întrerupe activitatea pe termen nelimitat.

Cele două proteste vor perturba şi activitatea instanţelor de judecată, aşa că există posibilitatea ca justiţiabilii să fie nevoiţi să aştepte mai mult prin sălile de judecată.

 

Citit 2291 ori Ultima modificare Luni, 29 Mai 2017 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.