Nu avem Primărie nouă, dar măcar avem trotuar | FOTO

Nu avem Primărie nouă, dar măcar avem trotuar | FOTO

”Viața liberă”, Anca Melinte
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)
3 comentarii

Noua Primărie a municipiului Galaţi a reuşit să rateze şi cel de-al doilea termen de finalizare - 31 mai 2017 - dar progresul este evident faţă de data iniţială - 17 decembrie 2016 - la care lucrarea, în valoare de 23,3 milioane de lei, ar fi trebuit să fie gata. Vineri, 2 iunie, în vreme ce bugetarii erau liberi, fusese montată o schelă în dreptul corpului de clădire de lângă Casa Serfioti şi se lucra de zor la faţadă.

Pentru gălăţeni, vestea bună este că li s-a restituit trotuarul din faţa viitorului sediu al Primăriei şi nu mai sunt nevoiţi să traverseze, mai mult sau mai puţin regulamentar, sau să-şi rişte viaţa circulând pe carosabil, printre maşini. Vestea mai puţin bună este pietonii că vor împărţi trotuarul cu autoturismele oficialităţilor! În condiţiile în care pe strada Domnească, la fel ca în întreg oraşul, nu sunt suficiente rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, iar cele care există sunt de-a dreptul periculoase pentru cărucioare, în zona noii Primării bordura a fost îndepărtată pe o porţiune generoasă, pentru ca maşinile de protocol să poată ajunge mai uşor de pe carosabil pe trotuar, până în dreptul marchizei care, în prezent, le ţine umbră şi trecătorilor.

Reamintim că, potrivit autorităţilor, construcţia este realizată în proporţie de aproape 95 la sută. Municipalitatea afirmă că, după 31 mai, constructorul, SC Tancrad, ar mai avea de executat finisajele interioare, lucrările la reţelele electrice şi pictura murală din sala de şedinţe de la etajul întâi. Prin urmare, administraţia locală speră să se poată muta în casă nouă la finele lunii iulie. Rămâne de văzut dacă termenul va fi respectat.

Citit 6173 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Iunie 2017 03:22

3 comentarii

 • postat de V Luni, 26 Iunie 2017 12:41 Link la comentariu
  0
  15

  Da. Imaginile cu lucrul la noua primarie de pe strada Domneasca ne arata ca lucrarile avanseaza, dar dinspre strada Cuza Voda, din spatele noii primarii cum avanseaza lucrarile? Amenzi astia nu stiu sa dea acelor firme ce lucreaza la constructia noului sediu, pentru termene nerespectate?

  Raportează
 • postat de Leontin Vineri, 23 Iunie 2017 19:18 Link la comentariu
  0
  19

  Domn' primar stati cu gura pe ei sa termine mai repede de construit. Nu-i lasati sa doarma degeaba. Sa termine mai repede de construit. Domn' primar, poate niste inspectii/vizite acolo la fata locului, pe neanuntate nu faceti? Ii lasati domn' primar sa stea degeaba? Sunt zile cand nici macar nu cred ca se prezinta la lucru aia acolo ca sa termine de construit, iar noi tot asteptam ca firmele locale, sau firmele care castiga lucrarile sa termine de construit la timp?

  Daca domnu' primar Pucheanu nu-si face meseria si nu supervizeaza, nu preseaza firmele pentru a-si respecta angajamentele, pentru a respecta termenele de finalizare a proiectului atunci propun ca acea chirie pe care o plateste acum pentru sediul in care inca lucreaza sa o plateasca Pucheanu si ai lui.

  Raportează
 • postat de Radu Duminică, 11 Iunie 2017 12:43 Link la comentariu
  0
  17

  Bine ca s-a facut si trotuarul. Bun asa. Acum aratati-ne imagini si din spatele primariei, de pe strada Cuza Voda. Iar Pucheanu sa faca niste controale mai dese acolo fiindca muncitorii cam trag chiulul, fiindca sunt zile cand nici nu-i vezi pe schele, iar la constructie nu lucreaza numai o firma ci cel putin vreo 3, care chipurile ar trebui sa aiba foarte multi muncitori, dar unde naiba sunt acei muncitori ca nu-i vezi pe nici unul pe acolo. Strada Cuza Voda asteapta si ea modernizarea. Pucheanu sa bage penalizari acelor firme daca nu respecta programul de lucru zilnic de 8 ore.  P.S.: Dar parcul din fata Garii CFR l-au facut? Acolo unde era statia de tramvai si acele chioscuri demolate, in fata garii CFR parca trebuiau sa faca un mic parc cu spatiu verde, copaci, banci, alei...L-au facut? Vedem si noi niste imagini si de acolo? In Complex Ancora se mai lucreaza? Mai avanseaza lucrarile si acolo?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.