Nu avem Primărie nouă, dar măcar avem trotuar | FOTO
Foto: ”Viața liberă”, Anca Melinte

Nu avem Primărie nouă, dar măcar avem trotuar | FOTO
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Noua Primărie a municipiului Galaţi a reuşit să rateze şi cel de-al doilea termen de finalizare - 31 mai 2017 - dar progresul este evident faţă de data iniţială - 17 decembrie 2016 - la care lucrarea, în valoare de 23,3 milioane de lei, ar fi trebuit să fie gata. Vineri, 2 iunie, în vreme ce bugetarii erau liberi, fusese montată o schelă în dreptul corpului de clădire de lângă Casa Serfioti şi se lucra de zor la faţadă.

Pentru gălăţeni, vestea bună este că li s-a restituit trotuarul din faţa viitorului sediu al Primăriei şi nu mai sunt nevoiţi să traverseze, mai mult sau mai puţin regulamentar, sau să-şi rişte viaţa circulând pe carosabil, printre maşini. Vestea mai puţin bună este pietonii că vor împărţi trotuarul cu autoturismele oficialităţilor! În condiţiile în care pe strada Domnească, la fel ca în întreg oraşul, nu sunt suficiente rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, iar cele care există sunt de-a dreptul periculoase pentru cărucioare, în zona noii Primării bordura a fost îndepărtată pe o porţiune generoasă, pentru ca maşinile de protocol să poată ajunge mai uşor de pe carosabil pe trotuar, până în dreptul marchizei care, în prezent, le ţine umbră şi trecătorilor.

Reamintim că, potrivit autorităţilor, construcţia este realizată în proporţie de aproape 95 la sută. Municipalitatea afirmă că, după 31 mai, constructorul, SC Tancrad, ar mai avea de executat finisajele interioare, lucrările la reţelele electrice şi pictura murală din sala de şedinţe de la etajul întâi. Prin urmare, administraţia locală speră să se poată muta în casă nouă la finele lunii iulie. Rămâne de văzut dacă termenul va fi respectat.

Citit 6573 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Iunie 2017 03:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.