PREMIERĂ | Traversarea Mării Negre într-o barcă cu vâsle

PREMIERĂ | Traversarea Mării Negre într-o barcă cu vâsle
Antrenament pentru cea mai dură cursă din lume
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Atlantic4, prima echipă românească ce va traversa Oceanul Atlantic vâslind, într-o iniţiativă susţinută de Kaufland România, va porni vineri, 16 iunie, de la ora 13,00, în cursa de traversare a Mării Negre într-o ambarcaţiune cu vâsle, în încercarea de a deveni prima echipă din lume care realizează acest lucru şi de a doborî în acelaşi timp un record de viteză. Scopul echipei este de a se antrena pentru cea mai dură cursă de canotaj din lume - „Talisker Whisky Atlantic Challenge” ce va avea loc în decembrie 2017.

Triatlonistul Andrei Roşu, Vasile Oşean, Ionuţ Olteanu, Marius Alexe şi Alexandru Dumbravă sunt cei cinci membri ai echipei Atlantic4, care vor porni din portul Marina Limanu şi vor vâsli neîntrerupt aproximativ 1200 km, până la Batumi (Georgia).

Altfel, echipa de români a aplicat la Guinness World Records tentativa de a doborî recordul mondial de traversare a Mării Negre într-o ambarcaţiune cu vâsle, care în prezent este de 29 de zile.

Echipa Atlantic4 concurează cu sprijinul Kaufland România pentru împlinirea unei cauze sociale: completarea fondurilor necesare realizării unui Campus socio-medical la Adunaţii Copăceni, destinat copiilor diagnosticaţi cu boli rare sau incurabile.

Citit 1080 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iunie 2017 10:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.