Duminică neagră pe şoselele Galaţiului

Duminică neagră pe şoselele Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 23 august - zi-record pe 2009 ca număr de accidente * Toate cele zece accidente rutiere gălăţene s-au petrecut numai în mediul rural * Un deces, un rănit grav (ambele la Matca) şi 21 de răniţi uşor *

După ce duminică dimineaţă un microbuz plin cu 15 pasageri (din care 11 au ajuns la spital) a fost la un pas să repete tragedia de la Scânteia, Iaşi -, spre prânz, o copilă de 18 ani şi-a pierdut viaţa la Matca, lovită fiind de un microbuz, după ce a traversat fără să se asigure; sora ei geamănă a fost grav rănită de aceeaşi maşină. Până seara, alţi participanţi la trafic şi-au  văzut moartea cu ochii pe drumurile din judeţul nostru.

Valea Mărului

Ziua de duminică a început devreme, rutier vorbind. Încă de la 5 dimineaţa. Astfel, Lucian Şuşnea, de 23 ani, din comuna Valea Mărului, îşi conducea Volkswagenul B 2637 UZ (număr de Italia) pe Drumul Judeţean 251/C, în Valea Mărului.

„Şoferul nu a păstrat distanţa regulamentară faţă de căruţa corect condusă şi semnalizată de localnicul Neculai M., de 71 ani, intrând în acesta. Şoferul s-a ales cu câteva leziuni uşoare în urma impactului”, declară comisarul Viorel Cojocaru, din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi.

După Folteşti, Tuluceşti

După accidentul petrecut la 7 dimineaţa, la Folteşti, în care un microbuz plin de nuntaşi s-a zdrobit într-un Renault (cazul a fost relatat pe larg în ediţia de ieri a ziarului nostru), cine s-ar fi gândit că, doar peste două ore, alt accident urma să se petreacă la doar câţiva kilometri de locul impactului precedent?!

Comisarul Viorel Cojocaru are toate detaliile: „La 9,30, gălăţeanca Ioana Basarab, de 38 ani, îşi conducea Dacia 1310 GL 69 BCG pe Drumul Naţional 26. Ajunsă în localitatea Tuluceşti, neatentă fiind, şoferiţa a pierdut controlul volanului, părăsind carosabilul şi intrând într-un plop de pe marginea drumului. Femeia a fost uşor rănită”.

Brăhăşeşti

Nici Brăhăşeştiul nu lipseşte de pe harta accidentelor auto de duminică. Aşadar, „la ora 15, Marius Bahica, de 21 de ani, conducea o Alfa Romeo P 8078 DM, pe Drumul Judeţean din localitate. Neatent fiind în conducere, şoferul a pierdut controlul maşinii şi a intrat în gardul unei case. O fetiţă de 16 ani şi Lina Lupu, de 18 ani, ambele pasagere în maşină, au fost uşor rănite”, rezumă comisarul Cojocaru.

Tragedie la Matca versus accident uşor la Cosmeşti

La ora 11, la Matca, una dintre cele două surori gemene de 18 ani îşi pierdea viaţa, cealaltă tânără fiind grav rănită, purtătorul de cuvânt al Rutierei considerând acest eveniment (tratat separat în „Viaţa liberă de azi) ca fiind cel mai grav al zilei.

De asemenea, comisarul Cojocaru consemnează şi primul accident al zilei de la Cosmeşti: „La 12,00, tecuceanul Mihail Marteş, de 54 ani, îşi conducea Opel-ul GL 52 MRI pe Drumul Judeţean 252, pe raza comunei Cosmeşti. Ajuns la intersecţia cu Drumul European 581, şoferul nu a dat prioritate de trecere unei motociclete Kawasaki condusă corect de Anton Mihail, de 51 ani, din Bârlad, acesta din urmă fiind uşor rănit în urma accidentului”.

Iveşti

Ion Caraiman, de 25 ani, din Iveşti, îşi conducea motoscuterul în aceeaşi zi de duminică, la ora 16,14, pe Drumul Naţional 25, în localitate.

„Şoferul a accidentat-o pe biciclista Tinca Tudose, de 64 ani din comuna Lieşti, care, neatentă fiind, a intrat pe D.N. fără să dea prioritate de trecere. Femeia a fost rănită uşor”, spune comisarul Cojocaru.

Munteni

Tot în jurul orei 16,00 a venit rândul localităţii Munteni să „marcheze” ziua de duminică. Aici, spune comisarul Viorel Cojocaru „Cristian Vasile, de 26 de ani, conducea un motoscuter Aprilla pe Drumul Judeţean 240, în afara localităţii. Neîndemânarea l-a făcut pe tânăr să piardă controlul ghidonului, astfel dezechilibrându-se şi căzând într-un şanţ de pe marginea drumului. Din fericire, pilotul are doar răni superficiale”.

Cosmeşti, de două ori

La ora 18,15, Natalya Balaban, de 29 ani, din Poiana, îşi conducea Volkswagenul GL 71 BAB, pe raza localităţii Cosmeşti, pe Drumul European 281. „La intersecţie cu Drumul Judeţean 252, şoferiţa nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers către stânga şi a intrat într-un Nissan VN 11 MED. La rândul său, Nissanul a fost proiectat într-un Logan BC 01 CGI şi un Opel VN 24 NET, ambele autoturisme fiind oprite la STOP, pentru acordarea priorităţii”, explică purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere.

Carmen Jdrereanu, de 51 ani şi Florica Manole, de 73 ani, ambele din Oneşti, pasagere în Logan, au fost uşor rănite.

Bursucani

Pe înnoptate, la ora 22,25, tot la ţară, a avut loc şi ultimul accident rutier al zilei. Comisarul Viorel Cojocaru: „Gălăţeanul Teodor Corchie, de 21 ani, conducea un Volkswagen GL 88 ALV, în interiorul satului Bursucani, comuna Rădeşti. Şoferul s-a angajat în depăşirea unei alte maşini, intrând în coliziune laterală cu o căruţă nesemnalizată, condusă de o adolescentă de 14 ani din comuna Bălăbăneşti. Rănile fetei sunt uşoare”.

După ore de foc

Statistica arată că, începând de la ora 5 dimineaţa, până aproape de ora 23, accidentele – mai grave sau uşoare – i-au ţinut pe poliţiştii de la Rutieră ca pe jar. „Au fost implicaţi foarte mulţi tineri – atât autori, cât şi victime -, cel mai grav eveniment rămânând cel de la Matca, soldat cu moartea unei tinere de 18 ani”, subliniază purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere.

Judeţul s-a odihnit abia spre miezul nopţii, Poliţia înregistrând câteva ore în şir de… linişte.

Citit 1832 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.