Armata face recrutări din rândul civililor

Armata face recrutări din rândul civililor
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

23 de locuri sunt disponibile la Galaţi în cadrul campaniei Ministerului Apărării Naţionale, derulate în baza unui act normativ adoptat în urmă cu doi ani. Sunt aşteptaţi la recrutare civili, bărbaţi şi femei, cu vârste de cel mult 50 de ani, indiferent dacă au sau nu pregătire militară. 

Gălăţenii care au cel mult 50 de ani împliniţi până pe data de 30 noiembrie 2017, au pregătire militară sau nu au trecut niciodată prin aşa ceva, dar doresc să fie voluntari în armată sunt aşteptaţi la Centrul Militar Judeţean Galaţi, începând de luni, 10 iulie, pentru a se înscrie la sesiunea de recrutare demarată în baza Legii 270/2015, privind Statutul rezerviştilor voluntari. 23 de locuri au fost alocate Galaţiului în scopul recrutării de voluntari, iar în cazul în care numărul doritorilor va fi mai mare, aceştia vor fi departajaţi după o serie de criterii.

"Nu ştim câţi doritori vor fi, sperăm să fie destul de mulţi cât să fie nevoie de departajare. Criteriile urmează să ne fie comunicate ulterior, deocamdată noi vom face consilierea şi procedurile de înscriere", ne-a declarat mr. Gabriel Isaia, ofiţer de relaţii publice în cadrul Centrului Militar Judeţean Galaţi.

Gălăţenii care doresc să devină voluntari în armată trebuie să ştie că recrutarea ca voluntar în Armată va presupune parcurgerea unor etape de selecţie şi formare, concretizată în pregătire de specialitate. Anual, fiecare voluntar va trebui să parcurgă două săptămâni de instrucţie şi va încheia contract cu o unitate militară. "Candidaţii acceptaţi vor fi chemaţi de unităţile cu are încheie contract, în măsura în care acestea au nevoie, pentru misiunile specifice", a ţinut să puncteze reprezentantul CMJ Galaţi.

Sesiunea de recrutare se va încheia pe 18 august. Cei care doresc mai multe informaţii se pot adresa Centrului Militar Judeţean Galaţi, cu sediul în str. Domnească nr. 92, sau la tel. 0236.413.163 şi 0236.497.031.

Citit 14637 ori Ultima modificare Joi, 06 Iulie 2017 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.