Bărbatul care îşi duce veacul pe o bancă din Galați

Bărbatul care îşi duce veacul pe o bancă din Galați
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

În urmă cu o săptămână, am primit o sesizare din partea cititorilor noştri, care ne-au semnalat că un bărbat de vârsta a doua îşi duce veacul, de cel puţin o lună, pe băncile de pe lângă "P-uri".

La faţa locului, am observat că bărbatul are probleme de sănătate, având lângă el două cârje. În zadar am încercat să intrăm în vorbă cu el, pentru că a refuzat categoric orice fel de dialog.

Am discutat, în schimb, cu vecinii de la blocurile din apropiere şi am aflat că bărbatul nu a creat niciun fel de problemă până acum şi că oamenii îi dau de mâncare zilnic. "Când au fost zilele alea ploioase, a avut noroc de nişte persoane cu inimă mare, cărora le-a fost milă de el şi l-au adăpostit la ei acasă. Însă, nu înţeleg de ce nu îşi găseşte un adăpost. Îmi pare rău de el, dar uneori mă tem şi pentru siguranţa mea. Ştiţi cum e, omul când e supărat reacţionează în fel şi chip", ne-a spus un locatar.

La o cercetare mai amănunţită, am aflat că bărbatul a locuit o bună perioadă de timp în Bucureşti. Poliţia Locală a încercat să vorbească cu el, însă omul a refuzat să se legitimeze sau să menţioneze de ce îşi duce veacul pe unde apucă. Când a fost întrebat dacă vrea să fie dus într-un adăpost, a refuzat să mai comunice cu agenţii.

Din păcate, nu se poate face nimic, deoarece bărbatul este major  şi, fără acordul lui, nu poate fi dus într-un adăpost. Astfel, totul rămâne la alegerea sa, dacă va dori să primească ajutor de la autorităţi.

Citit 11649 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iulie 2017 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.