Branşamente ilegale la apă, descoperite de poliţiştii locali
Foto: Poliţia Locală

Branşamente ilegale la apă, descoperite de poliţiştii locali
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Poliţiştii locali din cadrul Serviciilor de Protecţie a Mediului şi Disciplina în Construcţii au întreprins o acţiune amplă în zona străzilor Cerului, Tazlăului şi Lăcrămioarei. Oamenii legii au pus la cale acţiunea în urma mai multor sesizări venite pe adresa instituţiei, conform cărora o parte a proprietarilor de imobile din zonele amintite deversează ape uzate pe domeniul public, fiind totodată executate branşamente ilegale la reţelele de utilităţi publice.

În timpul controalelor, au fost verificate nouă imobile şi s-au constatat şi aplicat un număr de nouă sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.400 de lei, pentru deversare de ape menajere de orice fel pe domeniul public, în conformitate cu prevederile HCL 307/2006 (art. 8 lit. d). Totodată,  prin procesele verbale de constatare, poliţiştii locali le-au adus la cunoştinţă locatarilor din zonă faptul că au obligaţia de a înceta să mai deverseze ape uzate pe domeniul public.

La rândul lor, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal au aplicat, în baza Legii 50/1991, două sancţiuni contravenţionale în sumă de 1.000 de lei, fiecare.

"Menţionăm că, pe timpul verificărilor, poliţiştii locali au urmărit: modul în care sunt gestionate apele uzate provenite din gospodării, existenţa autorizaţiilor de construire, respectarea prevederilor documentaţiilor tehnice, existenţa avizelor emise de societatea care are în administrare reţeaua de apă şi canalizare", ne-a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Citit 5276 ori Ultima modificare Marți, 05 Septembrie 2017 19:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.