Ce spune ministrul Educaţiei despre AUXILIARELE elevilor

Ce spune ministrul Educaţiei despre AUXILIARELE elevilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

După ce a emis un ordin de interzicere a auxiliarelor, dar şi o notă prin care ameninţă profesorii că, dacă nu respectă ordinul, "Ministerul Educaţiei va sesiza organele de stat abilitate", Liviu Pop, ministrul Educaţiei, a anunţat ca au fost elaborate proiectele pentru aprobarea auxiliarelor. Potrivit acestuia, săptămâna viitoare, toate editurile pot depune documentele pentru autorizaţie.

"Astăzi (joi, 14 septembrie - n.r.), am elaborat două proiecte pentru aprobarea auxiliarelor, care sunt pe site-ul Ministerului Educaţiei, urmând ca săptămâna viitoare, după aprobarea în Guvern a Hotărârii care prevede reorganizarea Consiliului Naţional de Evaluare şi Examinare, cel care va evalua toate auxiliarele, să semnez acest ordin. Nu facem altceva decât să punem în concordanţă Legea Educaţiei cu tot ce înseamnă auxiliare şi mijloace de învăţământ care pot fi folosite în învăţământul preuniversitar", a anunţat ministrul Educaţiei, citat de Hotnews.

Liviu Pop şi-a explicat nota prin care îi ameninţa pe profesori că va sesiza organele abilitate dacă vor folosi auxiliare neautorizate, prin faptul că unele edituri au transmis către unităţile şcolare adrese în care spun că auxiliarele lor sunt autorizate. Acesta a asigurat editurile că, de săptămâna viitoare, pot depune auxiliarele pentru a fi autorizate şi că nu se pune problema scoaterii acestor tipuri de materiale didactice din şcoli. "Nu se pune problema să scoatem auxiliarele din unităţile de învăţământ, dar, aşa cum este normal, trebuie să folosim în unităţile de învăţământ doar auxiliare şi manuale care sunt autorizate de ministerul Educaţiei, cel care face politicile educaţionale, planurile cadru şi programele şcolare. De aceea fac un ultim apel către acele edituri care încearcă să forţeze nota să se oprească, ajunge, staţi linistiţi, puteţi fi parteneri corecţi ai sistemului educaţional”, a declarat Liviu Pop.

Acesta a ironizat reacţiile din cadrul editurilor, dar şi ale profesorilor şi specialiştilor din educaţie care au criticat decizia de a interzice auxiliarele. "Ştiu că sunt supăraţi că anul acesta, pentru prima dată, elevii de clasa a V-a, cei care au fost sacrificaţi în ultimii cinci ani, au primit manuale sau compendiu, dar nu au avut ghizodanul plin de auxiliare neautorizate, pentru că anul trecut toate auxiliarele pentru clasa a IV-a au fost neautorizate, vândute în unităţile şcolare chiar din vacanţa de vară, urmând ca manualele să ajungă abia în decembrie", a spus ministrul Educatiei.

”Gazeta Matematică”, INTERZISĂ în şcoli după 122 de ani de apariţie! - CLICK AICI pentru detalii

Citit 2016 ori Ultima modificare Joi, 14 Septembrie 2017 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.