A doua ediţie a ”Promenadei inimilor”. Mişcarea, esenţială pentru menţinerea sănătăţii
Foto: ”Viața liberă”

A doua ediţie a ”Promenadei inimilor”. Mişcarea, esenţială pentru menţinerea sănătăţii
În imagine, participanţi la "Promenada Inimilor"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sâmbătă, 30 septembrie, a avut loc „Promenada Inimilor 2017”, eveniment organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii de către Clubul Rotary Galaţi „Donaris”, împreună cu Forumului Naţional de Prevenţie. Gălăţenii au fost invitaţi să se plimbe şi să facă mişcare pe faleza inferioară a Dunării, unde au putut afla câte ceva şi despre cât de importantă este sănătatea inimii, dar şi cum se pot preveni bolile cardio-vasculare. De asemenea, toţi participanţii au primit diplome, tricouri şi steguleţe şi le-au fost monitorizate tensiunea arterială şi pulsul după terminarea traseului. În total s-au înscris 156 de oameni, dornici să îmbrăţişeze un stil de viaţă sănătos.

Proiectul se află deja la a doua ediţie în Galaţi. În România acesta a fost lansat în 2013 de către Fundaţia Română A Inimii şi Societatea Română de Cardiologie. Pe plan mondial, "Promenada Inimilor" a fost implementată cu succes în peste 10 ţări europene.

După eveniment, a fost organizată şi o conferinţă de presă, în cadrul căreia au vorbit trei cardiologi cunoscuţi din Galaţi - Gabriel Lipşa, Paul Ichim şi Mihail Bucatanschi -, unde s-a discutat despre prevenirea bolilor cardio-vasculare, dar şi despre ce anume ar trebui evitat spre a menţine sănătatea inimii.

Cei trei au pus accent pe problema copiilor afectaţi de obezitate, care au un risc mai ridicat de a dezvolta crize cardiage înainte de 65 de ani. Aceştia au tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte alimentaţia, atât a copiilor, cât şi a adulţilor. Mulţi dintre copii având acces la mâncare nerecomandată. De asemenea, consumul de sare şi cel de zahăr trebuie controlat şi limitat pentru că poate contribui semnificativ la problemele de inimă.

Doctorul Lipşa a ţinut să puncteze că mişcarea este esenţială pentru menţinerea sănătăţii, subliniind că 30 de minute în fiecare zi poate face o diferenţă uriaşă. El a recunoscut că îşi începe fiecare dimineaţă cu câteva exerciţii şi că recomandă tuturor să facă la fel.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu celelalte cluburi Rotary din Galaţi: „Dunărea de Jos”, „Vigoris”, Rotaract şi Interact.

Citit 1849 ori Ultima modificare Duminică, 01 Octombrie 2017 14:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.