Bicicliştii, la mâna poliţiştilor

Bicicliştii, la mâna poliţiştilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„O să vedeţi că apar pistele de biciclişti”, aşa ne-a promis miercuri pentru a „n”-a oară viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco (foto). Vicele crede că diferenţa de opinie dintre el şi primarul Dumitru Nicolae privind pistele mult-promise a fost cauzată de lipsa dialogului.

Potrivit lui Ciumacenco, prima pistă făcută ca la carte ar trebui să fie pe strada Basarabiei. „Toate modernizările de străzi care presupun şi lăţirea căii de rulare se vor face cu piste de biciclişti. Reamenajarea Parcului Rizer şi a Grădinii Publice presupun şi realizarea unor piste pentru biciclişti”, a declarat Ciumacenco.

Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, bicicliştii sunt amendaţi dacă sunt prinşi că pedalează pe trotuare şi în parcuri. Pentru a nu mai ridica nota de plată şi aşa scumpă a iubitorilor sportului pe două roţi, viceprimarul a avut o discuţie pe această temă cu şeful Poliţiei Comunitare, Cristian Gâscă. Viceprimarul crede că poliţiştii ar trebui să se orienteze către infracţionalitatea reală.

De peste o lună, viceprimarul aşteaptă avizul Poliţiei Rutiere pentru a putea urni proiectul de hotărâre care prevede închiderea circulaţiei pe patru roţi în weekend, pe Faleza Superioară în favoarea circulaţiei pe biciclete şi role.

Viceprimarul nu vrea să invoce acordul tacit al Poliţiei, dat fiind că au trecut mai mult de 30 de zile, preferând să abordeze subiectul în şedinţa comisiei de siguranţa circulaţiei.

Citit 1116 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.