Alexandru Geoană, fiul de 16 ani al liderului PSD, a fost surprins la volan

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alexandru Geoană, fiul de 16 ani al preşedintelui PSD, a fost surprins de reporterii de la revista "Academia Caţavencu" conducând un automobil Fiat 500 pe bulevardul Dorobanţi din Capitală.

Potrivit publicaţiei, Alexandru Geoană conducea un Fiat 500 model vechi.

Mama sa, Mihaela Geoană, a declarat că fiul ei are carnet de conducere şi că a dat examen pentru acesta pe o maşină Logan. “Sigur că da, are carnet de conducere. Este un permis care se obţine la 16 ani, pentru vehicule sub 500 de cmc, de motocicletă sau tot ce se poate conduce la 16 ani. E un articol de lege care reglementează. (...) A dat examen, a făcut şcoala de şoferi, a dat examen pe un Logan...”, a spus Mihaela Geoană pentru revista "Academia Caţavencu".

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, pentru aceeaşi publicaţie, că un autoturism Fiat 500 poate fi condus doar cu permis categoria B, care se obţine de la 18 ani împliniţi. Contactat de NewsIn, Ciocan a afirmat că poate preciza cu ce fel de permis se poate conduce un autoturism doar dacă vede actele maşinii.

Potrivit legii, la categoria B1, se încadrează autovehiculul cu trei sau patru roţi având masa proprie peste 400 kilograme, dar nu mai mare de 550 kilograme şi echipat cu un motor cu ardere internă cu capacitate cilindrică mai mare de 45 cmc sau cu orice alt motor cu o putere echivalentă ori cu viteza prin construcţie mai mare de 50 kilometri pe oră.

Un model vechi al Fiat 500 poate avea şi masa de 499 de kilograme.

Într-un comunicat de presă, Mircea Geoană susţine că fiul său a obţinut permisul de conducere categoria B1 în data de 2 iulie 2009, în condiţiile legii. Potrivit comunicatului, atât la examenul auto, cât şi la orele de traseu urmate în cadrul şcolii de şoferi, a fost folosit un autoturism, în conformitate cu prevederile din HG1391/2006 - Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

"Autoturismul pe care îl conduce fiul meu are, de asemenea, capacitatea cilindrică ce permite utlizarea lui pe drumurile publice de către posesorii de permis auto categoria B1", a declarat Geoană.

Citit 776 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.