Peste 1.000 de persoane, la mitingul PNL. Membrii de partid au împărțit esplanada Prefecturii cu protestatarii #Rezist

Peste 1.000 de persoane, la mitingul PNL. Membrii de partid au împărțit esplanada Prefecturii cu protestatarii #Rezist
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

La scurt timp după ce în Parlament a fost citit textul moțiunii de cenzură, intitulată ”PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, inițiată de PNL, liberalii gălățeni au organizat un miting, în fața Prefecturii, pentru a-și exprima susținerea față de moțiunea de cenzură. La manifestație au participat peste 1.000 de persoane, printre care primari, consilieri locali și județeni, care au fluturat steaguri galbene și au scandat împotriva coaliției de guvernământ PSD-ALDE și a liderilor săi.

Primarul comunei Matca, Nelu Costea, flancat de primarii din Ghidigeni (Eugen Tăbăcaru), Șendreni (Paul Cristea) și câțiva consilieri județeni (Ion Ștefan, Viorel Cristovici și Costel Anghel Căluean) a citit textul moțiunii de cenzură, iar participanții la miting, dintre care cei mai mulți membri de partid, au scandat "Jos Guvernul comunist", "Demisia, PSDragnea", "Hoții" etc.

În jurul orei 18,00, când membrii PNL au ajuns în fața Prefecturii, însoțiți de jandarmi, pe esplanadă protestau deja aproximativ zece manifestanți #Rezist , care însă nu s-au retras și au continuat să scandeze și să fluture steagurile României și Uniunii Europene. De altfel, deși liberalii au avut peste 1.000 de persoane în stradă, protestul a fost dominat de câțiva dintre protestatarii #Rezist. Ei au fost și cei care au impus, la început, sloganurile, scandările lor fiind preluate de către liberali, până când la unul dintre membrii PNL din mulțime a ajuns o portavoce. Mitingul PNL a durat aproximativ o oră.

Reamintim că liberalii au înregistrat, vineri, la Parlament moţiunea de cenzură intitulată ”PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, în textul căreia fac inventarul ”minciunilor”, al ”nerealizărilor” şi al măsurilor care, arată ei, au destabilizat economia în cele zece luni de când coaliţia PSD – ALDE a preluat guvernarea. Moţiunea a fost semnată de 148 de parlamentari de la PNL, USR, PMP şi independenţi, iar șansele ca aceasta să treacă sunt aproape nule, în condițiile în care, pentru a da jos Guvernul Tudose, PNL va avea nevoie de 233 de voturi.

Data şi ora dezbaterii şi votului moţiunii de cenzură urmează să fie stabilite miercuri, într-o nouă şedinţă a Birourilor Permanente Reunite.

 

Citit 3783 ori Ultima modificare Luni, 20 Noiembrie 2017 22:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.