Amenzi pentru vânzătorii prinşi cu ocaua mică

Amenzi pentru vânzătorii prinşi cu ocaua mică
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Serviciul Judeţean de Metrologie Galaţi a efectuat, încă de la începutul lunii octombrie, controale în toate pieţele şi târgurile gălăţene menite să verifice corectitudinea măsurărilor efectuate în cadrul tranzacţiilor comerciale.

Până în prezent au fost controlaţi 272 de operatori economici care deţineau 258 de aparate de cântărit. La faţa locului au fost testate un număr de 76 de mijloace de măsurare, iar şapte operatori economici au primit sancţiuni contravenţionale în valoare de 30.000 de lei pentru că foloseau aparate de cântărit neconforme. 

Gălăţenii sunt rugaţi să comunice orice nereguli sesizează privind corectitudinea măsurărilor efectuate în cadrul tranzacţiilor comerciale, autorităţii în domeniu, respectiv Serviciului Judeţean de Metrologie Legală Galaţi, cu sediul pe strada Ştiinţei nr.10. Puteţi trimite un mail pe adresa: sjml.galati

gmail.com ori puteţi apela numerele de telefon 0236.414189 şi 0749.050451.

Inspectorii S.J.M.L. Galaţi vor continua controalele şi în perioada următoare, în pieţele agroalimentare, târgurile şi oboarele atât din oraş cât şi din judeţ.

Scopul controalelor este să urmărească dacă operatorii economici au documente specifice care atestă legalitatea, adecvarea şi corecta funcţionare a mijloacelor de măsurare, dar şi integritatea marcajelor metrologice aplicate sub formă de sigilii. 

Persoanele fizice sau juridice care deţin sau utilizează aparate de cântărit pentru măsurări de interes public trebuie să ştie că au obligaţia să le asigure legalitatea, în caz contrat aceştia riscă sancţiuni contravenţionale cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 20.000 de lei. De asemenea, acestora li se va interzice utilizarea aparatelor nelegale.

         

Citit 1877 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Noiembrie 2017 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.