O căprioară pe Faleză

O căprioară pe Faleză
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În acest weekend, preşedinta Asociaţiei „Ajutaţi-l pe Lăbuş”, Corina Grigore, a fost sesizată din nou de către iubitorii de animale despre prezenţa pe Faleza inferioară a unei căprioare.

„Prima dată am aflat de apariţia unei căprioare pe Faleză în primăvară. Atunci am primit mai multe telefoane şi la rândul meu am încercat să contactez autorităţile şi să le cer ajutorul. Singurii care s-au implicat au fost reprezentanţii AJVPS care au mers şi au căutat-o pe Faleză, dar nu au reuşit să o găsească. Atunci am considerat că este mult mai bine ca ea să fie dusă în pădure şi lăsată în libertate, să nu ajungă la grădina zoologică. Iubitorii de animale se temeau că ar putea fi atacată de câinii fără stăpân”.

„Cei care au revăzut-o acum spuneau că părea relaxată. Asta înseamnă că s-a adaptat condiţiilor de trai, trăieşte printre tufişuri şi s-a împăcat cu maidanezii. Un singur lucru îmi doresc, ca ea să nu ajungă la grădina zoologică, să nu fie privată de libertate”, ne-a declarat Corina Grigore.

Un alt mare iubitor de animale îngrijorat de soarta căprioarei este dl Florin Patriche, preşedintele Asociaţiei Chinologice Galaţi, lector la Clubul Naţional de Dresaj.

„Căprioara nu prezintă pericol pentru nimeni. Ea nu trebuie să ajungă după gratii, la Auschwitz-ul de la grădina zoologică. Să fie lăsată în libertate. Ştiu că data trecută, când s-au descoperit două căprioare în Grădina Botanică, una dintre ele a murit în timpul căpturării şi transportului. Ar fi mai bine să fie lăsată acolo unde este, pe Faleză, pentru că nu face rău nimănui. E o căprioară, nu un tigru bengalez!”

„Vreau să vă spun că în ţările civilizate animalele nepericuloase sunt lăsate libere în parcuri. Şi adulţii şi copiii le pot admira acolo. În parcurile din Berlin, dacă vreţi să ştiţi, sunt vulpi şi ele nu fac nimănui rău. Noaptea circulă nestingherite şi sunt chiar ocrotite de lege”, ne-a declarat dl Patriche.

În numele iubitorilor de animale, facem un apel către autorităţi: să nu facă mai mult rău încercând să facă bine!

Citit 2296 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.