Începe războiul în instanţă pentru terenul din Cantemir

Începe războiul în instanţă pentru terenul din Cantemir
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

A fost stabilit primul termen în procesul intentat Galaţiului de către Guvernul României pentru recuperarea celor 655 de hectare de teren din cartierul Dimitrie Cantemir. Autorităţile gălăţene sunt chemate la judecată, la Tribunalului Bucureşti, pe 22 februarie, potrivit portalului instanţei.
Primarul Ionuţ Pucheanu spune că nu doreşte să cedeze şi lasă instanţa să decidă asupra disputei imobiliare dintre Galaţi şi Brăila. "Este cea mai bună formă în care un pseudorăzboi, pe care au tot încercat unii să-l pună pe tapet, se poate stinge odată pentru totdeauna. Instanţele să spună: da, a greşit Galaţiul, deci trebuie să remedieze situaţia, sau a avut dreptate Galaţiul, brăileni, împăcaţi-vă cu ideea", afirmă edilul-şef.
Reamintim că, în luna noiembrie a anului trecut, Guvernul condus de brăileanul Mihai Tudose a cerut instanţei de contencios administrativ şi fiscal să oblige autorităţile gălăţene să restituie statului cele 655 de hectare de teren din Cantemir. Acţiunea Executivului a fost înregistrată pe 23 noiembrie 2017, iar obiectul cauzei îl constituie "obligare emitere act administrativ". Procesul a venit după ce, într-o şedinţă a Executivului din luna septembrie, a fost adoptat un Memorandum prin care i s-a solicitat Consiliului Local Galaţi terenul amintit, iar autorităţile gălăţene nu s-au conformat.

Citit 5732 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Ianuarie 2018 11:08

3 comentarii

 • postat de MAMELUCI, TREZITI-VA ODATA!
  Miercuri, 31 Ianuarie 2018 12:03
  95.76.3.***
  Macar Tudose a demonstrat brailenilor ca este cu si pentru ei!

  Galatenii cu cine si cu ce se pot mandri, orasul este zob sub guvernarea PSD-ista.

  Asa au votat cetatenii, parveniti in orasul asta de prin 62 incoace, fara inima si sentiment!

  Galatiule, saracule, in ce hal ai ajuns cu indivizi tip Durbaca, votat de mameluci inconstienti!
  0
  2
  Raportează
 • postat de Constantin
  Marți, 30 Ianuarie 2018 20:08
  89.136.0.***
  In perioada 2000-2004 domnul parlamentar Nica era rege. A prins si Galatiul ceva bani multi, de la Bucuresti, de la toti contribuabilii din Romania, si i-a investit intre 2 diguri, unul la Siret si altul la Dunare. Mare eroare de logica tehnica sa investesti intrun teren aluvionar.
  Cei de la Cluj cand au putut lua bani de la Guvern macar au facut ceva util cu ei. Au facut un stadion, aeroport.
  Orasul este in scadere demografica accentuata si noi am construit blocuri in camp. Nu mai spun ce costuri suplimentare are Transurb pentru a asigura transportul pana acolo, costuri suportate tot de galateni din impozite.
  1
  1
  Raportează
 • postat de GLBR
  Marți, 30 Ianuarie 2018 06:43
  100.117.53.***
  Ce mai are de spus acum Mihai Tudose, dupa caderea tronului
  Azi esti...maine nu mai esti...
  3
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.