Începe războiul în instanţă pentru terenul din Cantemir

Începe războiul în instanţă pentru terenul din Cantemir
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

A fost stabilit primul termen în procesul intentat Galaţiului de către Guvernul României pentru recuperarea celor 655 de hectare de teren din cartierul Dimitrie Cantemir. Autorităţile gălăţene sunt chemate la judecată, la Tribunalului Bucureşti, pe 22 februarie, potrivit portalului instanţei.

Primarul Ionuţ Pucheanu spune că nu doreşte să cedeze şi lasă instanţa să decidă asupra disputei imobiliare dintre Galaţi şi Brăila. "Este cea mai bună formă în care un pseudorăzboi, pe care au tot încercat unii să-l pună pe tapet, se poate stinge odată pentru totdeauna. Instanţele să spună: da, a greşit Galaţiul, deci trebuie să remedieze situaţia, sau a avut dreptate Galaţiul, brăileni, împăcaţi-vă cu ideea", afirmă edilul-şef.

Reamintim că, în luna noiembrie a anului trecut, Guvernul condus de brăileanul Mihai Tudose a cerut instanţei de contencios administrativ şi fiscal să oblige autorităţile gălăţene să restituie statului cele 655 de hectare de teren din Cantemir. Acţiunea Executivului a fost înregistrată pe 23 noiembrie 2017, iar obiectul cauzei îl constituie "obligare emitere act administrativ". Procesul a venit după ce, într-o şedinţă a Executivului din luna septembrie, a fost adoptat un Memorandum prin care i s-a solicitat Consiliului Local Galaţi terenul amintit, iar autorităţile gălăţene nu s-au conformat.

Citit 5959 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Ianuarie 2018 11:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.