A primit BANI pentru a facilita obţinerea unui PERMIS AUTO

A primit BANI pentru a facilita obţinerea unui PERMIS AUTO
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Galaţi au finalizat cercetările, iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a numitului B.G.D., persoană fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată.

Anchetatorii au reţinut faptul că inculpatul B.G.D. a solicitat şi a primit de la martorul denunţător R.N. mai multe sume de bani, pentru a-l ajuta pe acesta să se programeze mai repede şi, ulterior, să obţină permisul de conducere. Se pare că inculpatul s-a lăudat că are influenţă şi poate interveni la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Galaţi, astfel că îl poate ajuta pe martorul denunţător să îi obţină o programare preferenţială, la o dată favorabilă, în vederea susţinerii examenului auto pentru categoriile C şi E . Acest lucru se întâmpla în septembrie 2016, când martorul a şi plătit 100 de lei pentru programare. După câteva luni, pe 22 februarie 2017, inculpatul a solicitat suma de 250 euro, în vederea facilitării obţinerii permisului de conducere. "Din această sumă, a reţinut 50 de euro pentru a obţine o programare a examenului auto la o data convenabilă, restituind diferenţa de 200 de euro", se arată într-un comunicat de presă al DGA Galaţi.

Mai mult, în aprilie 2017, inculpatul a solicitat încă 250 de euro pentru a interveni pe lângă un funcţionar public din cadrul SPCRPCIV Galaţi, cu care martorul urma să susţină examenul auto, în vederea facilitării promovării probei practice.

Toată această poveste a fost urmărită de ofiţerii DGA, care, în baza ordonanţelor de delegare emise de către procurorul de caz, au efectuat mai multe acte procedurale. În timpul anchetei, faţă de inculpatul B.G.D. s-a  dispus plasarea sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Dosarul a fost trimis la Tribunalul Galaţi, urmând ca judecătorii să decidă ce pedeapsă i se cuvine bărbatului.

Citit 6666 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Februarie 2018 01:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.