Conducea un ansamblu auto fără a deţine permis corespunzător

Conducea un ansamblu auto fără a deţine permis corespunzător
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Folteşti - I.T.P.F. Iaşi, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic, pentru control, pe DN 26, pe raza localităţii de frontieră Vlădeşti, un autoturism marca Land Rover Freelander, ce tracta pe o platformă un autovehicul, toate înmatriculate în România, având o masă maximă autorizată de 4.250 de kilograme. Autoturismul era condus de cetăţeanul român Gică C., în vârstă de 29 de ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că Gică C. este posesor al unui permis de conducere valabil doar pentru categoriile AM, B1 şi B, iar pentru a putea conduce ansamblul în cauză îi este necesar permis de categorie BE sau CE.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategioriei din care face parte vehiculul respectiv.

Citit 1988 ori Ultima modificare Luni, 05 Martie 2018 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.