Inspectorul Marcu vrea „brânza la vitrină”

Inspectorul Marcu vrea „brânza la vitrină”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* S-au confiscat o tonă de pepeni,112 kilograme de vinete, ardei gras *

O descindere în forţă efectuată de Poliţie, recent, în piaţa agroalimentară a oraşului şi în târgul de încălţăminte, confecţii şi diverse, de pe fosta rampă a staţiei CFR, a zguduit comerţul la tarabă. Ce l-a determinat pe şeful Poliţiei Bereşti, inspectorul Viorel Marcu, să pună piciorul în prag?

„În primul rând, ne-a declarat dumnealui, lipsa caselor de marcat. Să vinzi haine fără emiterea bonului fiscal e de netolerat. Alt aspect negativ, neafişarea preţurilor – se practică aşa ceva deoarece, cred unii dintre comercianţi, oamenii de la sate sunt uşor de păcălit”.

La controlul în discuţie au participat şi doi ofiţeri de la Garda Financiară şi patru jandarmi de la Secţia Tg. Bujor. A fost o surpriză – neplăcută pentru comercianţii surprinşi în neregulă şi plăcută pentru lumea venită la cumpărături.

S.R.L.-urile şi A.F.-urile lovite „sub centură”: cele mai multe dintre acestea, reprezentate de şmecheri din zona Bârladului, veniţi la Bereşti cu microbuzele pline până la refuz cu mărfuri.

Prinşi pe picior greşit, intermediarii de produse agricole de sezon alergau precum potârnichile, încercând să evite întâlnirea cu domnii de la Garda Finnciară. S-au dat cinci amenzi barosane şi trei avertismente scrise. Produse confiscate: o tonă de pepeni verzi, 50 kilograme de ardei gras, 112 kilograme de vinete, o movilă de varză, ceapă uscată.

Măsurile luate au avut efect. În următoarea zi de târg săptămânal, au apărut casele de marcat şi s-au afişat preţurile. Următorul obiectiv al şefului Poliţiei Bereşti: intrarea în normalitate la desfacerea produselor lactate.

Piaţa oraşului fiind, ca spaţii de depozitare şi de expunere, depăşită de vremuri, tarabele sale – sunt de pe când bunica era fată mare! - nu au pe ele vitrine pentru brânza de vaci, lapte, urdă, caş. Inspectorul Marcu:

„O să-l invit la Bereşti pe medicul veterinar de la Tg. Bujor, împuternicit să ia măsurile cuvenite pentru respectarea legislaţiei pe linie sanitar-veterinară, să facem împreună ordine. Să nu-ţi fie teamă că pe produsul cumpărat din piaţa Bereştilor au aterizat muştele din apropierea podeţului de sub calea ferată, ori că ai fost ars la buzunar”.

Citit 1803 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.