Scaner cu raze X la Penitenciar

Scaner cu raze X la Penitenciar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Încă de la începutul lunii iulie, intrarea de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi s-a modernizat. Atât vizitatorii, cât şi personalul angajat trec printr-un filtru de control.

„Avem un aparat cu raze X pentru scanarea bagajelor. Este un aparat performant care detectează tot ce ar putea fi ilegal în bagajele persoanelor care intră în sectorul vizită. Să nu credeţi însă că doar vizitatorii trec prin acest filtru de control”.

„Şi angajaţii au acelaşi regim, atât la poarta 2 (poarta de acces din stradă în Penitenciar), cât şi în celălalt punct de control (din curtea penitenciarului spre locul de detenţie). Este conform legii şi trebuie să se supună toată lumea”, ne-a explicat Safta Trincu, purtătoarea de cuvânt de la Penitenciarul Galaţi.

Aparatul este funcţional zilnic între orele 8,00 şi 22,00, adică în timpul programului de lucru al sectorului de acordare a drepturilor la pachet şi vizită. La acest sector lucrează patru angajaţi ai penitenciarului, toţi instruiţi la Institutul de Fizică Atomică pentru utilizarea aparatului cu raze X.

Citit 3018 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.