Au fost reţinuţi nouă traficanţi de DROGURI

Au fost reţinuţi nouă traficanţi de DROGURI
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Procurorii  DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au reţinut, pentru 24 de ore, nouă persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, din municipiile Galaţi, Brăila şi Constanţa, acuzate că ar fi făcut trafic de droguri, acestea urmând să fie prezentate instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Cristi Marius Perju, Marian Vasilescu, Aurel Mihăilă, Alexandru Sorin Baciu, Adrian Zidaru, Octavian Sorin Milea, Cristian Relu Straton, Cristian Muia şi Radu Cosmin Cucu au fost reţinuţi după ce procurorii au strâns suficiente probe pentru a demonstra că aceştia au efectuat operaţiuni neautorizate cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive în formă continuată.

În cadrul anchetei, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, au efectuat 29 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Galaţi, Brăila şi Constanţa, ocazie cu care s-au ridicat cantităţile de 2,5 kilograme de substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive, aproximativ un kilogram de cannabis şi suma de 25.000 de lei.

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2017, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod repetat, inculpaţii au cumpărat, deţinut şi revândut unor consumatori de pe raza judeţelor Galaţi, Brăila şi Constanţa diferite cantităţi de substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive", se arată într-un comunicat al DIICOT.

După ce au finalizat percheziţiile, anchetatorii au dus, pentru audieri, la sediul DIICOT, 53 de persoane, nouă dintre acestea fiind reţinute pe bază de ordonanţă. Cei nouă tineri vor fi prezentaţi Tribunalului Galaţi, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate al operaţiunii a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, iar la activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, precum şi jandarmi din cadrul IJJ Galaţi.

Citit 8992 ori Ultima modificare Luni, 02 Aprilie 2018 00:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.