Forţe proaspete din 2010

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Institutul Naţional al Magistraturii (INM) a publicat lista candidaţilor care au îndeplinit condiţiile pentru susţinerea examenului de capacitate al judecătorilor şi procurorilor stagiari, organizat de INM în perioada 7 august - 10 decembrie.

Pentru susţinerea examenului din acest an, 198 de persoane au fost admise, dintre care 96 de judecători stagiari, 80 de procurori stagiari şi 22 de persoane încadrate în personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor din aparatul propriu al Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului Public, INM şi Ministerului Justiţiei, înscrierile fiind posibile până săptămâna trecută.

Conform listei publicate de INM, doar un judecător care şi-a efectuat stagiul la Judecătoria Galaţi îşi va da examenul de definitivat anul acesta. În aceeaşi sesiune sunt şi doi stagiari de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi care vor să devină procurori cu acte în regulă.

La concurs s-au putut înscrie doar persoanele al căror stagiu se va împlini până în ultima zi a examenului de capacitate. Examenul de capacitate constă în verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice, prin probe scrise şi orale, după următorul calendar: pe 7 şi 8 noiembrie: probele scrise; între 2 şi 9 decembrie: probele orale. Rezultatele finale vor fi publicate pe 10 decembrie, aşa că forţe proaspete vor ajunge la instanţe abia din 2010.

Citit 797 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.