Maricel Păcuraru, învinuit într-un dosar al DNA

Maricel Păcuraru, învinuit într-un dosar al DNA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cunoscutul afacerist gălăţean Maricel Păcuraru a fost trimis în judecată, la propunerea procurorilor anticorupţie, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice şi spălare de bani.

Alături de Păcuraru, în acest dosar, care vizează fraude făcute la Compania Naţională Poşta Română, se mai regăseşte şi Iulian Ditcov, administrator al societăţii Genius Network, controlată, de fapt, tot de către Maricel Păcuraru, dar şi alte şase persoane care au avut funcţii de conducere în cadrul Companiei Naţionale Poşta Română sau sunt administratori ai unor societăţi comerciale.

Acţiunea celor de la DNA vizează, de fapt, felul în care coordonatorii Poştei au decis să încheie asigurări pentru angajaţi fără să respecte prevederile legale. În urma acestei fapte au rezultat fonduri ilicite cărora unii dintre inculpaţi, printre care Păcuraru şi Ditcov, au încercat să le şteargă urma, după cum se arată într-un comunicat al DNA.

Mai precis, se precizează în acel document, Păcuraru a dobândit în urma acestor acţiuni 1.741.500 lei, iar banii au fost folosiţi în interes personal sau transferaţi către alte persoane fizice sau juridice, deşi acesta cunoştea că banii provin din infracţiuni.

La rândul său, Ditcov Iulian este acuzat că a înregistrat în contabilitatea firmei pe care o coordona 12.892.273,86 lei, pentru ca ulterior, prin diferite modalităţi, banii să ajungă la persoane fizice sau juridice şi să li se piardă astfel urma.

Procurorii susţin că au încheiat ancheta şi că dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti, care trebuie să stabilească prin sentinţă dacă datele descoperite de către anchetatori sunt reale şi dacă persoanele în cauză se fac vinovate de comiterea de infracţiuni.

Citit 1718 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.