Cinci traficanţi de minori, reţinuţi de DIICOT

Cinci traficanţi de minori, reţinuţi de DIICOT
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au reuşit să destructureze un grup infracţional organizat care se ocupa de trafic de minori şi trafic de persoane. În urma acţiunii, cinci persoane, trei bărbaţi şi două femei, au fost reţinute pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea procurorilor DIICOT i-a vizat pe Dumitru Marin, zis „Mitică”, în vârstă de 41 de ani, Iulian Marin, în vârstă de 34 de ani, Ioana Marin, în vârstă de 67 ani, Tincuţa Pătraşcu, în vârstă de 33 ani şi pe Sorin Dumitrel Marin, în vârstă de 29 ani, care sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori în formă continuată şi trafic de persoane în formă continuată.

Anchetatorii susţin că „afacerea” a fost pusă la cale încă din 2007 de inculpaţii Dumitru Marin, Iulian Marin, Ioana Marin şi Tincuţa Pătraşcu. Cei patru au constituit grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane cu exploatarea îndelungată a victimelor pe teritoriul Italiei. Ulterior, grupului infracţional organizat intrafamilial i s-a alăturat, din toamna anului 2013, şi inculpatul Dumitrel-Sorin Marin.

„S-a reţinut că în perioada 2007 - 2018, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, la diferite intervale de timp, membrii grupului infracţional au recrutat prin inducere în eroare utilizând metoda „Loverboy”, prin răpire şi constrângere, profitând de imposibilitatea de a se apăra şi de starea de vădită vulnerabilitate, trei victime minore şi cinci victime majore, pe care ulterior le-au transportat, transferat, adăpostit şi primit în scopul exploatării sexuale”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Procurorii susţin că inculpaţii le-au luat şi le-au reţinut actele de identitate victimelor, punându-le în pericolul real de îmbolnăvire, atât „la stradă”, cât şi în imobile închiriate pe teritoriul Italiei, însuşindu-şi sumele obţinute din practicarea prostituţiei, în sumă de peste 300.000 de euro.

Pe 23 aprilie, procurorii  DIICOT Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară  din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat cinci percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale inculpaţilor situate pe raza  judeţelor Galaţi şi Brăila. La percheziţii, anchetatorii au găsit şi ridicat mai multe mijloace de probă necesare pentru dovedirea activităţii infracţionale. Totodată au fost găsite şi ridicate două autoturisme, bunuri achiziţionate din sumele de bani obţinute din exploatarea victimelor traficului de persoane şi traficului de minori şi utilizate în activitatea infracţională, bijuterii şi suma de 4.500 de EUR.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi şi al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Citit 6227 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Aprilie 2018 13:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.