ANCHETĂ la trecerea graniţei şi în localităţile de frontieră | Şi-au burduşit maşinile cu ţigări de contrabandă

ANCHETĂ la trecerea graniţei şi în localităţile de frontieră | Şi-au burduşit maşinile cu ţigări de contrabandă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Chiar dacă, uneori, contrabandiştii mai reuşesc să treacă de frontieră cu mărfuri ilegale, mai ales ţigări, născocind mereu alte şi alte ascunzători în maşinile pe care le conduc, până la urmă, ei tot sunt prinşi.

În timpul unei acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Galaţi au oprit în trafic, pentru control, pe o stradă din municipiul Galaţi, un autoturism marca Rover,  înmatriculat în Bulgaria. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că autoturismul era condus de  Ion Z.,  cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 26 de ani.

Oamenii legii au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport şi au descoperit, ascunse, în spaţii special amenajate în bord, 5.320 de ţigări (266 de pachete) cu timbru de acciză Republica Moldova şi Duty Free.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 1.600 de lei, precum şi indisponibilizarea autoturismului, în valoare de 20.000 de lei, în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în aria infracţională.

Într-un alt caz, contravenientul n-a reuşit să treacă de punctul vamal şi de frontieră cu marfa ascunsă. Cetăţeanul bulgar Nikolay B., în vârstă de 32 de ani, a vrut să ajungă în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Oancea. Bărbatul conducea un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Republica Moldova. La controlul de frontieră, echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere Oancea a descoperit, în spătarul banchetei pasagerilor, 58 de pachete, a câte un kilogram fiecare, cu tutun aromat pentru narghilea şi 13 litri de alcool.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor în valoare totală de 10.120 de lei şi sancţionarea contravenţională a tânărului cu o amendă în valoare de 5.000 de lei.

Citit 4018 ori Ultima modificare Duminică, 13 Mai 2018 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.