Traficul din Galaţi, plin de şoferi băuţi

Traficul din Galaţi, plin de şoferi băuţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Zeci de conducători auto au fost prinşi băuţi la volan în traficul gălăţean în ultimele şapte zile, după cum reiese din statistica Poliţiei Rutiere, care a contabilizat nu mai puţin de 29 de persoane care au combinat şoferia cu băutura. Cei mai mulţi dintre ei, 23, au fost depistaţi cu alcoolemii mici, care le-au adus doar o amendă şi o eventuală suspendare a dreptului de a conduce, însă în şase situaţii şoferii au depăşit cu mult limita, fiind acum cercetaţi penal.

Patru dintre aceştia au fost prinşi într-o singură zi, la Tecuci, Folteşti, Nămoloasa şi Şendreni. Cel mai beat a fost un gălăţean de 33 de ani, depistat pe DN 26, cu o alcoolemie în aerul expirat de 1,04 la mie, în timp ce "premiul ruşinică" a ajuns la o femeie de 60 de ani, coborâtă de la volan la Nămoloasa, în privinţa căreia etilotestul a arătat o concentraţie de 0,95 la mie.

Aproape o mie de amenzi

Acesta este bilanţul sancţiunilor contravenţionale aplicate pentru cele mai frecvente încălcări ale Codului Rutier, valoarea însumată a acestora fiind de aproape 266.000 de lei. Cei mai amendaţi au fost vitezomanii, 229, urmaţi de pietonii care au traversat neregulamentar - 183, de şoferii prinşi fără centuri - 146, de cei care nu aveau acte la ei - 70 sau de cei care nu au acordat prioritate - 23. 103 şoferi au rămas pietoni după ce le-au fost ridicate şi permisele de conducere, iar alţi 39 vor trebui să facă demersurile pentru a-şi recupera certificatele de înmatriculare.

Citit 3938 ori Ultima modificare Marți, 07 August 2018 00:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.